1. Mind the art
  2. Design - Αρχιτεκτονική

Alexquisite | Το ελληνικό Brand με τα "δερμάτινα είδη πολυτελείας" που ταξιδεύει στον κόσμο

μας συστήνεται από τον Εξώστη.

Courtesy of alexquisite


φώτο: Ιωάννα Τζετζούμη


Κορυφαία ποιότητα, χειροποίητα δερμάτινα είδη και έξυπνος σχεδιασμός συνθέτουν το brand του Alexquisite. Μετά από τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Αλέξανδρος Κοτούλας αποφάσισε να μεταφερθεί σε ένα πιο δημιουργικό περιβάλλον. Έτσι και βρέθηκε να φοιτά στην Ακαδημία Design Eindhoven, όπου ανακάλυψε το πάθος του για το σχεδιασμό. Συνέχισε την ανάπτυξη του στο τμήμα δερμάτινων ειδών στον οίκο Louis Vuitton στο Παρίσι, όπου για σχεδόν ένα χρόνο εργάστηκε. Με έδρα την Ελλάδα, το Παρίσι και την Ολλανδία, ο Αλέξανδρος Κουτούλας συνεργάζεται με εταιρείες σε όλο τον κόσμο και προκαλεί τον εαυτό του με νέα συναρπαστικά έργα.


"Όσο θα είμαι σε θέση να μπορώ να πραγματοποιώ αυτά που σκέφτομαι και σχεδιάζω νομίζω θα είμαι χαρούμενος."Πείτε μας λίγα λόγια για την επιχείρηση σας. Πότε ξεκινήσατε, πως προέκυψε το όνομα της και με τι κυρίως ασχολείστε. To brand ξεκίνησε σαν ιδέα 3-4 χρόνια πριν και ενώ σπούδαζα ακόμη στην Ολλανδία. Τυπικά όμως η πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή μαζί με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2017. Ο πυρήνας του είναι τα δερμάτινα είδη πολυτελείας, και η έμφαση στην ποιότητα των υλικών αλλά και της κατασκευής.


Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας σχεδιαστές. Αυτή την περίοδο η εμμονή μου είναι ο Cristobal Balenciaga! Οι δημιουργίες του, ηλικίας εκατό πλέον χρόνων, φαντάζουν ακόμη εντυπωσιακά μοντέρνες, σχεδόν φουτουριστικές.


Υπάρχουν κάποιες φόρμες, γραμμές, στυλ που ξεχωρίζετε και αγαπάτε να δουλεύετε; Ίσως όπως μπορείτε να καταλάβετε και από τις φωτογραφίες, οι λιτές γραμμές και οι μινιμαλιστικές φόρμες είναι κάτι που αγαπάω και χρησιμοποιώ στα σχέδιά μου.


Ο κόσμος προτιμάει να αγοράζει handmade προϊόντα; Τα χειροποίητα προϊόντα για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε είναι ένα ακριβό προϊόν και δυστυχώς στην κουλτούρα του fast fashion, οι περισσότεροι επιλέγουν να αγοράσουν πέντε συνθετικά t-shirt που θα κρατήσουν λίγους μήνες παρά ένα καλύτερης ποιότητας που θα επενδύσουν πάνω του. Σιγά σιγά πιστεύω ότι θα αλλάξει αυτό και ήδη είναι εμφανές στο εξωτερικό όπου ο κόσμος αρχίζει να επενδύει σε μικρότερα brand, τα προϊόντα των οποίων αφηγούνται μια ιστορία.


Υπάρχει κάτι που σας παρήγγειλαν που δεν το είχατε τολμήσει μέχρι τότε; Όχι, η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία τους αφορούν σε απλά πράγματα και αυτό μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ένα από τα προϊόντα για τα οποία πήρα τα περισσότερα email και παραγγελίες ήταν ένας εξαιρετικά λιτός ορθογώνιος φάκελος που κλείνει εξίσου απλά με ένα φερμουάρ! Ούτε τσέπες, ούτε διακοσμητικά στοιχεία… παρά μόνο ένα μεγάλο κομμάτι δέρματος διπλωμένο στη μέση.


Έχετε στα υπόψιν σας να κάνετε κάποια έκθεση ή να συμμετέχετε σε εκθέσεις στο εξωτερικό; Έχουμε πάρει ήδη μέρος σε κάποιες εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση μιας και είναι ο τρόπος να έρθουμε πιο κοντά στο αγοραστικό κοινό.


Ποιο είναι το όνειρο σας σε σχέση με την δουλειά σας; Όσο θα είμαι σε θέση να μπορώ να πραγματοποιώ αυτά που σκέφτομαι και σχεδιάζω νομίζω θα είμαι χαρούμενος.


Πως είναι να είσαι σχεδιαστής και παραγωγός; Είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί έτσι έχεις πλήρη εικόνα της παραγωγής, των δυνατοτήτων και των περιορισμών που αυτή θέτει και μπορείς να δημιουργείς πιο κοντά στην πραγματικότητα. Είναι αλληλένδετα και βοηθάει εξαιρετικά τόσο στη φάση του σχεδιασμού, όσο και στη φάση της υλοποίησης που στις περισσότερες των περιπτώσεων γίνεται από εξωτερικούς συνεργάτες.


Η Θεσσαλονίκη έχει στυλ; Σαφώς και έχει, επηρεασμένο αρκετά βέβαια από Ανατολίτικες αναφορές, αλλά είναι και αυτό κομμάτι του χαρακτήρα της.


Ποιος είναι ο «παράδεισος» του κάθε σχεδιαστή; Δύο λέξεις… unlimited budget!


courtesy of alexquisite


φώτο: Ιωάννα Τζετζούμη


courtesy of alexquisite


φώτο: Ιωάννα Τζετζούμη


Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να δείτε εδώ