1. Urbanities
  2. Live stages

Empower Music Day: Γνωρίζουμε τους Autom

5 μουσικά συγκροτήματα από την Θεσσαλονίκη που συστεγάζονται στο ίδιο στούντιο έρχονται στον Πολυχώρο WE την Πέμπτη 28/3


Οι AUTOM, που έχουν ως βάση τους την Θεσσαλονίκη, μέσα από το νέο τους project θέλουν να εκφράσουν και να συνθέσουν την διαφορετική μουσική τους οπτική, παράγωντας κάτι πολύ μελωδικό και groovy. Ένα ιδιαίτερο μείγμα από indie rock και pop ήχους ντύνεται με ηλεκτρονικά στοιχεία και εκλεπτυσμένες ατμόσφαιρες.


Το πρώτο τους single και video "Break Your Heart" αποτελεί ένα μικρό δείγμα από το album "Leaving, Lost and Never Found" που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό ψηφιακά και σύντομα σε φυσικό προϊόν. Η μίξη πραγματοποιήθηκε στο Magnanimous Recording Studio και τον Νικό Λογιοτατίδη ενώ το mastering επιμελήθηκε o Dave Collins γνωστός για τις συνεργασίες του με Metallica, Alice in Chains και πολλά άλλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.


Το ιδιαίτερα όμορφο και άρτιο οπτικό αποτέλεσα των video clips των AUTOM υπογράφει ο γνωστός μέσα από την μουσική του πορεία Ζακ Στεφάνου που κατάφερε να αναδείξει και να συνδέσει την σύνθεση του "Break Your Heart" με εικόνες γεμάτες δύναμη!


Με αφορμή τη συμμετοχή τους στο Empower Music Day, ο Εξώστης τους κάνει μερικές ερωτήσεις για να μας βάλει στο κλίμα του event ...


Πώς προέκυψε η ιδέα για ένα event με ποικίλα μουσικά στοιχεία;

Το κοινό στοιχείο που ενώνει όλες τις μπάντες οι οποίες συμμετέχουν στο event είναι οτι όλοι μας προβάρουμε στον ιδιο οροφο ενός κτηρίου στη Βάκχου και καθημερινά ακούμε, μέσα απο τους λεπτούς τοίχους που χωρίζουν τα studio μας, ο ένας τις μουσικές του άλλου. Παρότι ειμάστε διαφορετικοί μεταξύ μας στο στυλ και στην έκφραση, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση για την προσπάθεια και τη δουλειά που γίνεται εκεί και κάπως έτσι μέσα απο συζητήσεις ζυμώθηκε αυτή η ιδέα, μιας μουσίκης συνεύρεσης βασισμένη στη κοινή πορεία πολλών ατόμων μέσα απο τη διαφορετικότητα της αντίληψης που έχουν για την μουσική.


Τι επιδιώκετε με τη συμμετοχή σας στο Empower Music Day;

Ως μια καινούρια μπάντα που είμαστε, θέλουμε σίγουρα ευκαιρίες ωστε να επικοινωνήσουμε τη μουσική μας προς τον κόσμο. Το Empower Music Day και το WE μας δίνει αυτή την δυνατότητα και εμείς ανυπομονούμε να πατησουμε στη σκηνή και να ζήσουμε όλοι μαζι τη στιγμή.


Ποιος είναι ο στόχος αυτής της διοργάνωσης;

Πιστεύουμε οτι ένας πολύ σημαντικός στόχος αυτής της ημέρας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε τον κόσμο που θα έρθει στο live, να ζήσει και να απολαύσει την εμπειρία της συνύπαρξης μέσα σε λίγες ώρες πολλών και διαφορετικών ηχητικών ακουσμάτων.


Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και από ποιους καλλιτέχνες δέχεστε ερεθίσματα;

Οι επιρρόες και τα ερεθίσματα που έχουμε ατομικά νομίζω πως είναι άπειρα και δεν μπορούν να αποτυπωθούν απλά σε μια λίστα. Θα μπορούσε κάποιος όμως ακούγοντας Autom να διακρίνει πολλά στοιχεία απο τη μεγχολική μελωδικότητα των 80's και την τεχνοτροπία της electronica και synth pop προσαρμοζμένη σε grunge κιθάρες και groovy drums και μπάσα.


Σε τι φάση βρίσκεστε μουσικά;

Πριν λίγο καιρό ολοκληρώσαμε την παραγωγη του πρώτου μας δίσκου με τίτλο " Leaving, Lost and Never Found " το οποίο μπορεί κάποιος να το βρει σε ηλεκτρονική μορφή σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Μέσα στον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή μέσω της Roxane Music σε επιλεγμένα δισκοπωλεία.


Ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια ως μπάντα;

Είμαστε συνεχώς στο studio ψάχνοντας τα επόμενα ηχητικά μονοπάτια που θα ακολουθήσουμε, ετοιμάζουμε ένα live performance video το οποίο θα ανέβει εν καιρώ στη σελίδα μας και παράλληλα προσπαθούμε να βρούμε μέρη ώστε να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας.


AUTOM's spacε crew:
Thodoris Arampatzis (Vocals, Bass)
Paris Vasileiadis (Guitars, Vocals)
Alex Archodis (Drums, Vocals)
Kostas Evangelou (Guitars, Vocals)


Follow AUTOM

Facebook https://www.facebook.com/autommusic/
Instagram https://www.instagram.com/autommusic
Download and Stream: http://hyperurl.co/hrwcdk


INFO:

5 μουσικά συγκροτήματα από την θεσσαλονίκη που συστεγάζονται σε στούντιο στην οδό Βάκχου σε ένα από τα γνωστά κτίρια που φιλοξενούν πολλούς καλλιτέχνες , ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πλούσια μουσική βραδιά στον καταπληκτικό πολυχώρο WE την Πέμπτη 28/3.

To Empower Music Day ξεκίνησε απο την ιδέα να μαζευτούν κάποια απο τα συγκροτήματα που μοιράζονται τον ίδιο χώρο ,ανεξαρτήτως μουσικού ύφους και στύλ και να δώσουν μια συναυλία παρουσιάζοντας την δική τους δισκογραφία.
Rock ,funk , psych-rock , indie-rock ,pop ,ska , folk είναι κάποια από τα είδη μουσικής που θα ακουστούν.

Line up :
LOW TREBLE
SOLAR MUSIC LIBRARY
AUTOM
BAILEMOS
THANOS SARINGELOS + QUALIA