1. Urbanities
  2. Live stages

Empower Music Day: Γνωρίζουμε τους Thanos Saringelos & Qualia

5 μουσικά συγκροτήματα από την Θεσσαλονίκη που συστεγάζονται στο ίδιο στούντιο έρχονται στον Πολυχώρο WE την Πέμπτη 28/3


Ο Θάνος Σαρίγγελος και οι Qualia είναι ένα καινούργιο σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2017 όταν ο Θάνος Σαρίγγελος αναζήτησε μουσικούς για να συνεισφέρουν δημιουργικά στο άλμπουμ stagona01 το οποίο είναι και το πρώτο τους άλμπουμ.


Το άλμπουμ stagona01 κυκλοφόρησε το 2018 σαν ανεξάρτητη παραγωγή. Ο στίχος είναι ελληνικός και μουσικά έχει στοιχεία από electronic, progressive, folk και avant-garde. Ο ήχος του άλμπουμ είναι ένα πλέγμα από ηλεκτρικές κιθάρες με diverse ήχους, μπάσσο, τύμπανα, synths και αρκετό sampling.


Με αφορμή τη συμμετοχή τους στο Empower Music Day, ο Εξώστης τους κάνει μερικές ερωτήσεις για να μας βάλει στο κλίμα του event ...


Πώς προέκυψε η ιδέα για ένα event με ποικίλα μουσικά στοιχεία;

Η ιδέα προέκυψε σε μια συνάντηση που είχαμε οι μπάντες που συστεγαζόμαστε στο στούντιο και πετάχτηκε η ιδέα να κάνουμε ένα λάιβ σαν μίνι φεστιβάλ που θα παίζουμε οι μπάντες του στουντίου και οτι θα είναι ωραίο να υπάρχει αυτή η διαφορετικότητα στα είδη της μουσικής που ενυπάρχουν στις μπάντες μας.


Τι επιδιώκετε με τη συμμετοχή σας στο Empower Music Day;

Ένας από τους στόχος είναι σίγουρα το να περάσουμε καλά, εμείς και οι άνθρωποι που θα παραβρεθούν. Επίσης, καθώς θα παρουσιάσουμε μέρος του πρώτου μας δίσκου που πρόσφατα κυκλοφόρησε, θέλουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει σε live συνθήκες σε έναν χώρο όπως το WE και με ένα line-up αποτελούμενο απο 5 μπάντες με προσωπικό ήχο η κάθε μία.


Ποιος είναι ο στόχος αυτής της διοργάνωσης;

Στόχος είναι να ενδυναμώσουμε τις προσπάθειες μουσικών και μπαντών που παίζουν μουσική καθαρά για την προώθηση την τέχνης και για την προσωπική τους έκφραση χωρίς να υπάρχει μέσα σε όλο αυτό το σκεπτικό της οικονομικής απολαβής. Τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε θα πάνε αποκλειστικά στο να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό του χώρου που γράφουμε μουσική και κάνουμε πρόβες.


Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και από ποιους καλλιτέχνες δέχεστε ερεθίσματα;

Κάθε μέλος έχει διαφορετικές επιρροές και μέσω της σύμπραξής μας παράγουμε το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν επιρροές από την ηλεκτρονική σκηνή, το dubstep, το noise, την hip hop, από indie γκρουπάκια και από τη γενικότερη pop μουσική η οποία έχει πολλές εκφάνσεις. Οι καλλιτέχνες που μας επηρεάζουν είναι πολλοί, μερικά παραδείγματα είναι οι : radiohead, FKA twigs, Tool, DJ Shadow, King Krule, Pink Floyd, Bjork, Amon Tobin, Jamie xx, Kanye West, Arca κ.α.


Σε τι φάση βρίσκεστε μουσικά;

Μουσικά βρισκόμαστε σε μία περίοδο η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιφέρον για μας αφού προσπαθούμε να μπλέξουμε το φυσικά όργανα με το ηλεκτρονικό στοιχείο σε ισσοροπημένες ενορχηστρώσεις και όλα αυτά σε τραγούδια με ελληνικό για την ώρα στίχο. Πολλοί το έχουν κάνει με επιτυχία στην Ελλάδα αλλά για μας είναι ακόμα πρόκληση επειδή στον ήχος μας ενυπάρχουν πολλά είδη και πολλές επιρροές.


Ποια είναι τα επόμενά σας σχέδια ως μπάντα;

Αυτό το καιρό κάνουμε κάποια live στα οποία παίζουμε το debut album μας stagona01 και μετά το καλοκαίρι θα δουλέψουμε πάνω στον καινούργιο μας δίσκο.


Μέλη :
Θάνος Σαρίγγελος (Φωνητικά ,κιθάρα)
Τσεσμέλογλου Δημήτρης ( Μπάσσο, synth )
Δημητρης Στεφανόπουλος (Κιθάρα)
Αλέξανδρος Αρχοντής (Τύμπανα )

Links
http://www.stagona01.com
http://www.stagona01.com/liveMixer
https://www.facebook.com/thanosandthequalia
https://soundcloud.com/thanossaringelos/sets/stagona01
https://www.youtube.com/watch?v=pStyRcCWLBQ&list=PL1YgvJ3ACsRpRMEIJVIdQN5lsH72J46aT
https://thanossaringelos.bandcamp.com/album/stagona01-3


INFO:

5 μουσικά συγκροτήματα από την θεσσαλονίκη που συστεγάζονται σε στούντιο στην οδό Βάκχου σε ένα από τα γνωστά κτίρια που φιλοξενούν πολλούς καλλιτέχνες , ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πλούσια μουσική βραδιά στον καταπληκτικό πολυχώρο WE την Πέμπτη 28/3.

To Empower Music Day ξεκίνησε απο την ιδέα να μαζευτούν κάποια απο τα συγκροτήματα που μοιράζονται τον ίδιο χώρο ,ανεξαρτήτως μουσικού ύφους και στύλ και να δώσουν μια συναυλία παρουσιάζοντας την δική τους δισκογραφία.
Rock ,funk , psych-rock , indie-rock ,pop ,ska , folk είναι κάποια από τα είδη μουσικής που θα ακουστούν.

Line up :
LOW TREBLE
SOLAR MUSIC LIBRARY
AUTOM
BAILEMOS
THANOS SARINGELOS + QUALIA