1. Cinema
  2. Εξώστης Θ

Local Short Film Festival #10: "Yawth" σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τσακαλέα και της Λήδας Βαρτζιώτη

#Support_Your_Local_Filmmakers

Πολυχώρος WE. 2, 3 & 4 Απριλίου. 3 ημέρες. 19 ταινίες μικρού μήκους. 1 special screening. Το φετινό Local Short Film Festival είναι πιο πλούσιο από ποτέ και ανυπομονούμε γι'αυτό. Μέχρι τότε, γνωρίζουμε τους δημιουργούς των ταινιών μέσα από τις ερωτήσεις που τους έκανε ο Εξώστης. Σε αυτό το κείμενο, γνωρίζουμε τον Δημήτρη Τσακαλέα, σκηνοθέτη της ταινίας "Yawth".


YawthΔημήτρης Τσακαλέας & Λήδα Βαρτζιώτη, 10'

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της ταινίας; Πείτε μας λίγα λόγια
Με το Yawth θέλαμε να δείξουμε ένα καθημερινό βράδυ της γενιάς μας. Θέλαμε ο θεατής καθώς βλέπει την ταινία, να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε 5 διαφορετικές εφαρμογές ταυτόχρονα και όλη η ταινία στην τελική να είναι σαν ένα μεγάλο Instagram story.


Ποιο είναι το κεντρικό θέμα και οι πρωταγωνιστές της ταινίας;

Στο Yawth ακολουθούμε την Βίκυ, μια φοιτήτρια, στη διάρκεια μιας βραδιάς η οποία ενώ έχει να κάνει εργασία για την σχολή της θέλει να πάει σε ένα πάρτι όπου βρίσκεται το αγόρι που της αρέσει. Το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι το πως τα social media επηρεάζουν τις σχέσεις μας, είτε φιλικές είτε ερωτικές.


Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στο θεατή μέσα από το κινηματογραφικό σας πόνημα;

Επειδή είμαστε μέρος της αυτής της γενιάς, αυτά τα άτομα τα γνωρίζουμε είτε ήμασταν εμείς κάποια στιγμή της ζωής μας. Είναι οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας, τα άτομα που αλληλοεπιδρούμε καθημερινά. Δε θέλαμε να πάρουμε μια συγκεκριμένη στάση του τύπου "αυτό είναι καλό.. αυτό είναι κακό", όσο αφορά τα social media. Προσπαθήσαμε να βγούμε για λίγο έξω από τους εαυτούς μας και να δούμε και να παρατηρήσουμε αυτά τα παιδιά όσο πιο αντικειμενικά μπορούσαμε.


Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;

Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η ζέστη! Πετύχαμε έναν πάρα πολύ ζεστό τετραήμερο στα τέλη του Ιουνίου, τότε. Είναι μια ιστορία που θυμόμαστε γλυκόπικρα μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές.


Ποια είναι τα + και τα – της Θεσσαλονίκης γι'αυτούς που ασχολούνται με τον κινηματογράφο;

Η Θεσσαλονίκη είναι μια όμορφη και ανεξερεύνητη μέχρι στιγμής πόλη στον κινηματογράφο. Συνδυάζει πολλά διαφορετικά τοπία για γύρισμα. Οι άνθρωποι της πόλης είναι πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν και πολύ ευγενικοί. Στη Θεσσαλονίκη μάθαμε να κάνουμε σινεμά οπότε την αγαπάμε την πόλη πολύ γι' αυτό το λόγο. Αρνητικά σαν πόλη δεν έχει, η χρηματοδότηση είναι ένα μόνιμο ζήτημα, ανεξαρτήτως τοποθεσίας.Ποια είναι τα σχέδια σας;

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο του post production, της επόμενης μικρού μήκους ταινίας μας "Sad Girl Weekend" και στη διαδικασία εύρεσης χρηματοδότησης της επόμενης μικρού μας μήκους "The Good Girls Club", η οποία μαζί με τις άλλες δύο που προηγήθηκαν θα είναι μέρος της "Uncool" τριλογίας.


Τι επιδιώκετε με τη συμμετοχή σας στο Local Short Film Festival;

Μέσα από τη συμμετοχή μας στο φεστιβάλ, θέλουμε η ταινία να μπορέσει να επικοινωνήσει όσο το δυνατόν με περισσότερο κόσμο και κυρίως με τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, που γυρίστηκε η ταινία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Local Short Film Festival επιστρέφει ανανεωμένο με ένα πλούσιο κινηματογραφικό τριήμερο. Την Τρίτη 2/4, την Τετάρτη 3/4 και την Πέμπτη 4/4, η ομάδα του φεστιβάλ και οι συντελεστές του, σας περιμένουν στον Πολυχώρο WE για να απολαύσετε τις παραγωγές των δημιουργών.


Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ το τριήμερο (μόνο προπώληση)

4 ευρώ ημέρας (στο ταμείο)


Facebook Page: https://www.facebook.com/pg/localshortfilmfestival/

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/253498885530046/


#Support_Your_Local_Filmmakers