1. Cinema
  2. Εξώστης Θ

Local Short Film Festival #10: "Ο Ξυλουργός και η Γυναίκα του" σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου

#Support_Your_Local_Filmmakers


Πολυχώρος WE. 2, 3 & 4 Απριλίου. 3 ημέρες. 19 ταινίες μικρού μήκους. 1 special screening. Το φετινό Local Short Film Festival είναι πιο πλούσιο από ποτέ και ανυπομονούμε γι'αυτό. Μέχρι τότε, γνωρίζουμε τους δημιουργούς των ταινιών μέσα από τις ερωτήσεις που τους έκανε ο Εξώστης. Σε αυτό το κείμενο, γνωρίζουμε τον Κωσταντίνο Γεωργόπουλο, δημιουργό της ταινίας «Ο Ξυλουργός και η Γυναίκα του».


Ο Ξυλουργός και η Γυναίκα του – Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, 16'

( Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ )


Ο Δημήτρης και η Ασημούλα μοιράζονται εξήντα χρόνια έγγαμου βίου. Η αγάπη τους, αμείωτη μέσα στα χρόνια, παραμένει φανερή σε όλους. Όταν το 2000 η Ασημούλα θα εμφανίσει τις πρώτες ενδείξεις απώλειας μνήμης, ο Δημήτρης θα κληθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του… για να είναι μαζί της.
Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της ταινίας; Πείτε μας λίγα λόγια

Η ταινία «Ο Ξυλουργός και η Γυναίκα του» δηµιουργήθηκε στο πλαίσιο των κινηµατογραφικών µου σπουδών στη SAE Athens. Μαζί µε τον Σταµάτη Γεροχριστοδούλου και την Έλενα Δεµέστιχα, αντιµετωπίσαµε την εργασία του ντοκιµαντέρ ως κάτι παραπάνω από µια απλή άσκηση.


Ποιο είναι το κεντρικό θέµα και οι πρωταγωνιστές της ταινίας;

Η βαθιά αγάπη του Δηµήτρη και της Ασηµούλας, είναι το βασικό θέµα της ταινίας. Μια αγάπη βιωµένη, µια αγάπη υπαρξιακή και τόσο δυνατή ώστε να ξεπερνά ακόµη και τα πιο µεγάλα εµπόδια που εµφανίζονται στη ζωή δύο ανθρώπων.


Τι µήνυµα θέλετε να περάσετε στο θεατή µέσα από το κινηµατογραφικό σας πόνηµα;

Δεν µε ενδιαφέρει τόσο να περάσω κάποιο µήνυµα στον θεατή όσο το να παρουσιάσω έναν αξιακό και ηθικό κώδικα δύο ανθρώπων που τείνει να θεωρείτε ουτοπικός στη µεταµοντέρνα εποχή µας. Σήµερα, θεωρείται από πολλούς ότι ο αληθινός έρωτας, η βαθιά αγάπη ενός ζευγαριού είναι παροδικό «συναίσθηµα» ή ανεφάρµοστη «κατάσταση». Για µένα λοιπόν αρκεί η παρουσίαση της αγάπης του Δηµήτρη και της Ασηµούλας στον θεατή.


Ποια ήταν η µεγαλύτερη δυσκολία που αντιµετωπίσατε κατά τη διάρκεια των γυρισµάτων;

Το µεγαλύτερο µέρος των γυρισµάτων πραγµατοποιήθηκε στον Αλµυρό Μαγνησίας, το καλοκαίρι του 2016. Η έντονη ζέστη εκείνων των ηµερών και η ταυτόχρονη διαχείριση ηλικιωµένων ανθρώπων ήταν δύο παράγοντες που έθεσαν παραγωγικές και δηµιουργικές προκλήσεις για την οµάδα µας.


Ποια είναι τα + και τα – της Θεσσαλονίκης γι'αυτούς που ασχολούνται µε τον κινηµατογράφο;

Αν µιλάµε για κινηµατογράφο στην Ελλάδα, σίγουρα µιλάµε και για τη Θεσσαλονίκη! Είναι πόλη µε µακρά παράδοση στην έβδοµη τέχνη, η οποία αποτελεί πάντα πόλο έλξης κινηµατογραφιστών και σηµείο συνάντησης δηµιουργών. Αυτό είναι και το δυνατό της σηµείο, η αίσθηση µιας «φιλόξενης κοινότητας» που δηµιουργεί στους καλλιτέχνες. Ωστόσο, πέραν των µεγάλων φεστιβάλ και της πανεπιστηµιακής σχολής κινηµατογράφου, η Θεσσαλονίκη χρειάζεται να µπει πιο ενεργά και στο κοµµάτι των κινηµατογραφικών παραγωγών.


Ποια είναι τα σχέδια σας;

Αυτή την περίοδο βρίσκοµαι στο στάδιο της ανάπτυξης δύο ταινιών, µιας µικρού µήκους ταινίας µυθοπλασίας και ενός µικρού µήκους ντοκιµαντέρ.


Τι επιδιώκετε µε τη συµµετοχή σας στο Local Short Film Festival;

Η συµµετοχή µου στο Local Short Film Festival µου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω µε το κοινό της Θεσσαλονίκης για µια ακόµη φορά, να έρθω σε επαφή µε γνωστούς κινηµατογραφιστές αλλά και να γνωρίσω νέους καλλιτέχνες µε αξιόλογη δουλειά.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Local Short Film Festival επιστρέφει ανανεωμένο με ένα πλούσιο κινηματογραφικό τριήμερο. Την Τρίτη 2/4, την Τετάρτη 3/4 και την Πέμπτη 4/4, η ομάδα του φεστιβάλ και οι συντελεστές του, σας περιμένουν στον Πολυχώρο WE για να απολαύσετε τις παραγωγές των δημιουργών.


Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ το τριήμερο (μόνο προπώληση)

4 ευρώ ημέρας (στο ταμείο)

Facebook Page: https://www.facebook.com/pg/localshortfilmfestival/

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/253498885530046/


#Support_Your_Local_Filmmakers