1. Urbanities
  2. Live stages

M.A.t.E και FUKU συναντιούνται στη σκηνή του Πολυχώρου WE για ένα live που περιμέναμε καιρό

και η βραδιά προβλέπεται...θορυβώδης!

M.A.t.E (meetings.along.the.edge.) - FUKU Live

Opening & Closing Dj Set by Formavelk
Παρασκευή 01.03.19
Πολυχώρος WE

Είσοδος: 5€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30
Οι M.A.t.E ή αλλιώς Μeetings Along the Edge είναι η συνάντηση του ηλεκτρονικού και του ακουστικού ήχου με τη μορφή διάδρασης live electronics, live drumming και φωνητικών δημιουργώντας ετερόκλητα ηχητικά τοπία. Στις συνθέσεις τους εναλλάσσονται Drum 'n bass, Dubstep και Trip hop στοιχεία, τα οποία οδηγούν τον ακροατή από μια τελετουργική εσωστρέφεια σ ένα εκστασιακό κρεσέντο. Δημιουργήθηκαν το Νοέμβρη του 2011 στη Θεσσαλονίκη από τον Αδάμ Σιάγα (live electronics, scratch, synths, programming, ney) και τον Θωμά Κωστούλα (drums, programming). Στις αρχές του 2013 ενισχύθηκαν με την παρουσία της Μαρίας – Ελισάβετ Κοτίνη στα φωνητικά. Τον Νοέμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ (Μeetings along the edge), ενώ τον Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησαν την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με όνομα "Transitions" έχοντας εμφανιστεί σε πολυάριθμους χώρους και φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και έχουν ανοίξει τις συναυλίες των Dub FX, Dub Pistols και Τricky.


Λίγο καιρό πριν είχαμε φιλοξενήσει τους M.A.T.E στον Εξώστη και μοιράστηκαν μαζί μας κάποιες σκέψεις τους.


M.A.t.E / φώτο @Νίκος Ράκκας / exostispress


Ποιοι είναι οι Μ.Α.Τ.Ε. και πώς ξεκίνησαν;


Οι M.A.t.E είναι ο Αδάμ (live electronics), ο Θωμάς (drums) και η Μαρία (vocals). Τα αρχικά είναι συντομία του Meetings Along the Edge, τίτλου κομματιού του Philip Glass με τον Ravi Shankar. Οι πολλές ερμηνείες αυτής της φράσης μπορείς να πεις πως λειτουργούν και σαν ερμηνεία για το τι είναι μουσική συνάντηση και τέχνη γενικότερα, αφού η πραγματική δημιουργία ξεκινάει στο μεταίχμιο μεταξύ της ασφαλούς μας περιοχής και του αγνώστου. Το σχήμα ξεκίνησε όταν ο Αδάμ συνάντησε τον Θωμά σε περίοδο όπου και οι δυο αναζητούσαν μια δημιουργική διέξοδο.


Ποιοι ήχοι και ποιες μπάντες αποτελούν τις βασικότερες επιρροές σας;

Oι επιρροές μας γενικά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο μιας και είμαστε τρεις! Έχουν να κάνουν με τις μουσικές που μεγαλώσαμε και μ'αυτές που όταν μεγαλύτεροι τις ακούσαμε σταμάτησε για λίγο ο χρόνος! Έχουν να κάνουν με την rap του Dr.Dre, την triphop των Massive Attack, με hardcore και nu metal (System of a Down, KoRn κ.α...), με την jazz του Μiles Davis, την παραδοσιακή μουσική του κόσμου, το μπολερό του Ραβέλ και πάρα πολλά άλλα!


M.A.t.E / φώτο @Νίκος Ράκκας / exostispress


Με ποια μπάντα ή καλλιτέχνη θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;


Flying Lotus, Red Snapper, Thievery Corporation, Bjork, Prodigy

Αν έπρεπε να δώσετε έναν ορισμό στη λέξη «μουσική», ποιος θα ήταν αυτός;


Είναι η τέχνη που αγγίζει τον άνθρωπο με τον πιο άμεσο τρόπο!

Ποιος είναι ο καλύτερος ή ο χειρότερος ( ή guilty pleasure) δίσκος που έχετε στη συλλογή σας;


Καλύτερος δίσκος: Ιncubus – S.C.I.E.N.C.E, Miles Davis - King of blue (Αδάμ)
Xειρότερος ένα διπλό CD της Eurovision που είχα πάρει στο Γυμνάσιο! (Μαρία)


Δεδομένης της δύσκολης καθημερινότητας, από που αναζητάτε ερεθίσματα για να εμπνευστείτε;


Η καθημερινότητα είναι δύσκολη όταν αναγκάζεσαι να δίνεις ενέργεια σε κάτι που δεν σε γεμίζει. Όταν παίζουμε στο στούντιο η συμμετοχή των άλλων είναι το ερέθισμα που αρκεί για την απόδραση σε ένα μουσικό τοπίο που υπάρχει κάπου μέσα στον εγκέφαλο. Όσο πιο δύσκολη η καθημερινότητα ίσως, τόσο πιο έντονη η επιθυμία για απόδραση, επομένως και η ίδια η καθημερινότητα αποτελεί ερέθισμα για τη μουσική.


M.A.t.E / φώτο @Νίκος Ράκκας / exostispress