1. Interviews

Mιλώντας με τον made in Cyprus, Λούη Πατσαλίδη

Εξώστης


Ο πιο δημοφιλής stand up comedian της Κύπρου και παρουσιαστής του πρώτου σε τηλεθέαση προγράμματος του ALPHA Κύπρου, «Λούης Night Show» είναι αποφασισμένος ν' αναστατώσει και την Θεσσαλονίκη με τον υπέρμετρο αυθορμητισμό και το XXL χιούμορ του.


Το ήθελε εδώ και καιρό. Πλέον, έφτασε η ώρα. Ο Λούης Πατσαλίδης για πρώτη φορά σε μια μίνι περιοδεία ανά την Ελλάδα με τη stand up comedy "Made in Cyprus", υπόσχεται να μας κάνει να γελάσουμε μέχρι δακρύων και να φωνάζουμε «Κι άλλο, κι άλλο»! Με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, το ανατρεπτικό χιούμορ και τον καυστικό του λόγο, ο δημοφιλής κωμικός δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο. Το μενού του είναι πληθωρικό, όπως άλλωστε και ο ίδιος.


Ένας τραπεζικός υπάλληλος, αφήνει τη σταθερή του δουλειά και ξεκινά ν' ασχολείται με το stand up comedy. Ποιο ήταν ο πιο καθοριστικός παράγοντας που σε οδήγησε να πάρεις αυτή την απόφαση;


13 χρόνια σκλαβιάς και φυλακής (γέλια)! Το ότι ξυπνούσα κάθε πρωί και έλεγα ότι δεν θέλω να πάω δουλειά, δεν είμαι χαρούμενος, δεν είμαι εγώ, δεν, δεν, δεν, δεν... Κάπως έτσι, ένα πρωί πήρα την απόφαση- πάντα με τη στήριξη της γυναίκας μου, εννοείται- και έκανα τη γενναία έξοδο, για να αφοσιωθώ σ' αυτό που αγαπώ!


Ποιο είναι το πιο περίεργο σχόλιο που έχεις δεχτεί ποτέ μετά από παράσταση;


Μια φορά με ρώτησε μια κυρία αν κάνω παιδικά γενέθλια. Δεν ξέρω γιατί, αλλά με έκανε να σκάσω στα γέλια. Της είπα ευγενικά όχι, εκτός αν μου δώσει 10000 ευρώ. Μετά έσκασε αυτή στα γέλια και είπε οκ. Πλάκα κάνω, γέλασε όντως όμως.


Ξεκίνησες να κάνεις stand up comedy στην Κύπρο, όταν το συγκεκριμένο είδος βρισκόταν σε εμβρυακό στάδιο. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα πλέον;


Μπορώ να σου πω πως το 2006 δεν υπήρχε κανένα στάδιο στην Κύπρο! Ούτε καν εμβρυακό! Πλέον, υπάρχουν παιδιά που σιγά-σιγά κάνουν παραστάσεις και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό.


Υπάρχουν κόκκινες γραμμές στη σάτιρα; Έχεις κάποιο θέμα που δεν «ακουμπάς» ποτέ;


Η σάτιρα σαν θεσμός δεν έχει ούτε γραμμές ούτε όρια, τα όρια μπαίνουν από αυτόν που κάνει τη σάτιρα. Θέματα όπως κάποια ασθένεια ή αναπηρία δεν θα ακούμπαγα ποτέ, εκτός και αν τα περνώ εγώ ο ίδιος.


Ποιες είναι οι κύριες θεματικές που θίγεις στην παράστασή σου;


Στην παράσταση, ουσιαστικά, συστήνομαι στο Ελληνικό κοινό. ποιος είμαι, τι κάνω, τα παιδιά, η οικογένεια, οι φοβίες μου, οι ανθρώπινες σχέσεις, το σεξ και πολλά πολλά άλλα.


Τι αποτελεί για εσένα πηγή έμπνευσης;


Ασχολούμαι με το observational comedy. Παρατηρώ, δηλαδή, τι συμβαίνει γύρω μου, κάτι που είδα, κάτι που άκουσα, κάτι που συνέβη σε 'μένα. Όλα αυτά μπορούν ν' αποτελέσουν πηγή έμπνευσης. Γι' αυτό και ο κόσμος που έρχεται στις παραστάσεις μου ταυτίζεται με τα κείμενα και με αυτά που λέω. Πάντα θα βρεις ένα κομμάτι του εαυτού σου σ' αυτά.


Παρουσιάζεις, επίσης, το πιο επιτυχημένο show της κυπριακής τηλεόρασης, το οποίο έχει κωμικά στοιχεία και κοινό. Ποιες είναι οι διαφορές που εντοπίζεις στο κοινό των παραστάσεών σου μ' αυτό που έρχεται στην εκπομπή σου;


Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι στο τηλεοπτικό κοινό έρχονται και παιδιά, ενώ οι παραστάσεις μου απευθύνονται σε άνω των 18 χρονών. Επίσης ,η τηλεοπτική εκπομπή δεν έχει καμία σχέση με την παράσταση. Είναι άλλο κείμενο, διαφορετικός τρόπος παρουσίασης. Στην τηλεόραση είναι σαν να βλέπεις μια καινούργια παράσταση κάθε βδομάδα με δωρεάν είσοδο (σε καμιά τηλεοπτική εκπομπή δεν πληρώνεις για να είσαι στο κοινό). Στην τηλεόραση δε, υποχρεωτικά μπαίνεις σε κάποια καλούπια, σε αντίθεση με την παράσταση που είμαι ελεύθερος να πω και να κάνω ό,τι θέλω.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Λούης Πατσαλίδης- "Made in Cyprus"
Stand Up Comedy
Για Θεατές 16 +


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ ART, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου


Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ/Προπώληση 10 ευρώ
Πληροφορίες: 6976793202
Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR & στα ταμεία των κινηματοθεάτρων ΦΑΡΓΚΑΝΗ ART και ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ


SAVE THE DATE: Λούης Πατσαλίδης-"Made in Cyprus"

Ιωάννινα: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου
Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου
Αθήνα: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου
Πάτρα: Κυριακή 9 Φεβρουαρίου