1. Interviews

Naxatras: «Σχεδόν όλα τα αγαπημένα μας άλμπουμ είναι ηχογραφημένα αναλογικά»

συνέντευξη στη Δάφνη Τσάρτσαρου


"Waves", "I Am the Beyonder", "Sun Is Burning" και "On the Silver Line" είναι μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια των Naxatras, που μέσα σε λιγότερο από επτά χρόνια έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τους δικούς τους φανατικούς θαυμαστές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Με μια ματιά στα σχόλια κάτω από τα videos τους στο YouTube θα βρει κανείς ακροατές τους από τη Βραζιλία, το Μεξικό, τις Η.Π.Α. και άλλες πολλές γωνιές του πλανήτη.


Οι Naxatras είναι ένα τριμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που ταράσσει τα νερά της hard/psychedelic rock σκηνής από το 2012. Η μουσική τους είναι ένα κράμα από progressive rock, stoner, blues και psychedelic στοιχείων, ενώ η ατμόσφαιρα των live τους «μεταφέρει» το κοινό σε άλλη διάσταση.


Το Σάββατο 30 Μαρτίου "οπλίζονται" με τα πιο δυνατά τους εφόδια: την κιθάρα, το μπάσο, τα ντραμς, τη φωνή και την ασύλληπτη ενέργειά τους και έρχονται στον Πολυχώρο WE για μία ακόμα ξεχωριστή εμφάνιση. Μέχρι τότε, τους απολαμβάνουμε και τους ανακαλύπτουμε μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησαν στον Εξώστη ...


Ξεκινήσατε να παίζετε μαζί το 2012 κι έχετε φτάσει αισίως στο 2019. Τι έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια στη μπάντα και τι έχει παραμείνει αναλλοίωτο;
Ο πυρήνας είναι ο ίδιος, το όραμα που ξεκίνησε τότε ακολουθούμε ως σήμερα. Απλά έχει εξελιχθεί, έχουμε παίξει πάρα πολύ από το '12 και αυτό έχει βελτιώσει τη μουσική χημεία μας. Σίγουρα είμαστε πιο ανοιχτοί στο να δοκιμάσουμε καινούργιες προσεγγίσεις για να δημιουργήσουμε αυτό που μας εκφράζει.

Έχετε παίξει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε φεστιβάλ, κ.λ.π. Ποια εμπειρία θυμάστε πιο έντονα και γιατί;
Είναι δύσκολο να επιλέξουμε μια εμπειρία, είναι δύσκολο ακόμα και να επιλέξουμε μια περιοδεία. Η πρώτη μας περιοδεία μας έχει μείνει πολύ έντονα, γιατί ήταν κάτι το εντελώς πρωτόγνωρο, απ΄την άλλη και η τελευταία μας περιοδεία μας έχει μείνει πολύ έντονα γιατί ήταν η πιο σοβαρή και ολοκληρωμένη μέχρι στιγμής. Highlight ήταν οπωσδήποτε τα τελευταία μας live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο Gagarin και το Eightball αντίστοιχα, καθώς πραγματοποίησαν αυτό που είχαμε στο μυαλό μας ως ιδανικό για μια συναυλία, από άποψη ήχου, visuals, performance και, φυσικά, κοινού!

Παρά το νεαρό της ηλικίας σας, έχετε μία ιδιαίτερη αγάπη για το βινύλιο και τον αναλογικό ήχο. Που οφείλεται αυτό;
Δεν είναι ηλικιακό, πολλοί νέοι άνθρωποι εκτιμούν το βινύλιο ως μέσο, η αγορά του βινυλίου ανθίζει τα τελευταία χρόνια. Ο αναλογικός ήχος είναι κάτι με το οποίο ταυτιστήκαμε από την πρώτη μας ηχογράφηση, έκανε το κλικ για εμάς, ταίριαξε με αυτό που παίζαμε. Και τον αγαπούμε πολύ γιατί έτσι είναι ηχογραφημένα όλα σχεδόν τα αγαπημένα μας άλμπουμ.

Τι είναι αυτό που συνέβαλλε, πιστεύετε, στην τόση μεγάλη απήχηση της μπάντας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που μπορούμε να πούμε εμείς, καλύτερα θα απαντούσε κάποιος που ακούει τη μπάντα! Εμείς σίγουρα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, παίζουμε αυτό που νιώθουμε, είμαστε ειλικρινείς όταν δημιουργούμε και θέλουμε να τιμούμε αυτούς που μας ακούνε με κάθε τρόπο, είτε αυτό είναι με το να τα δίνουμε όλα σε μια συναυλία, είτε με το να κάνουμε όμορφο, προσεγμένο merch όπως βινύλια και clothing. Από εκεί και πέρα, είναι όλο στην υποκειμενική κρίση του ακροατή.Υπάρχουν κάποια μεγάλα ονόματα στο διεθνές μουσικό στερέωμα που σας εμπνέουν και θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί τους τη σκηνή;
Αυτή τη στιγμή το πιο δυνατό όνομα στο χώρο είναι μάλλον οι King Gizzard, σίγουρα θα μας άρεσε να παίζαμε μαζί τους. Αλλά και με πολλά άλλα συγκροτήματα, από τη ροκ σκηνή, όπως οι All Them Witches, μέχρι την ηλεκτρονική, όπως οι Shpongle, για όλα θα ψηνόμασταν!

Σε τι φάση βρίσκεστε δισκογραφικά;
Έχουμε αρχίσει τη συνθετική διαδικασία για το τέταρτο μας άλμπουμ, αλλά είναι ακόμα σε σχετικά πρώιμο στάδιο. Αν όλα πάνε καλά, θα είναι έτοιμο το 2020.

Όσον αφορά την εμφάνισή σας στον Πολυχώρο WE, τι έχετε ετοιμάσει για το κοινό σας;
Ένα πολύ δυνατό show!

Πώς οραματίζεστε το μέλλον των Naxatras;
Θέλουμε να ανοίξουμε κι άλλο τους ορίζοντες μας, και στο μουσικό, αλλά και στο audiovisual, κομμάτι. Να δημιουργούμε χωρίς περιορισμούς και τα άλμπουμ και οι συναυλίες μας να είναι όμορφες, πολυδιάστατες εμπειρίες.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Naxatras ζωντανά στην Θεσσαλονίκη
WE (3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη, Θεσσαλονίκη)
Σάββατο 30 Μαρτίου
Πόρτες: 21:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
• Προπώληση: 8 ευρώ
• Ταμείο: 10 ευρώΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• The Nephilim Metal Musicstore (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 694 53 66 526, www.nephilimstore.gr)
• Musicland Records / Ticket House (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)
• Stereodisc (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 026 2912)
• Lotus Record Shop (Σκρα 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 260776, www.lotus.gr)
• Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, τηλ.: 2310 544304)
• WE (Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Λαμπράκη Γρηγορίου, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 284700)
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
• Wind
• Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 - www.yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση:
https://goo.gl/AtQEnp