1. Interviews

Speakeasies Swing Band: "Διανύουμε μια περίοδο "αναγέννησης" στη μουσική μας"

συνέντευξη στη Δάφνη Τσάρτσαρου


Με κέφι, με μπρίο, με τις υπέροχες μουσικές τους και με μία επιπλέον δόση από λάμψη, λόγω των ημερών, ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν στο Principal Club Theater, για την καθιερωμένη βραδιά Swingin' Holiday Ball.


Ο λόγος φυσικά, για τους Speakeasies Swing Band, οι οποίοι στα δέκα χρόνια πορείας τους στο χώρο της μουσικής, δεν έχουν καταφέρει και λίγα. Αντίθετα, μετά από πολλά live, περιοδείες και υπέροχες μουσικές έχουν κερδίσει επάξια μια θέση στις καρδιές μας. Πριν από την εμφάνιση τους, όμως, με την οποία θα μας ταξιδέψουν σε αλλοτινές εποχές ... εμείς "ταξιδεύουμε" στον κόσμο τους, μέσα από μια όμορφη συνέντευξη που μας παραχώρησαν ...


Δραστηριοποιήστε στο χώρο της μουσικής σαν σχήμα από το 2010. Τι
έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια και τι έχει παραμείνει ίδιο;

Έχουν αλλάξει κάποια μέλη μας, έχουμε βγάλει δυο δίσκους, κάποια βίντεο κλιπ, κι έχουμε ταξιδέψει αρκετά. Η σχέση μας επίσης εξελίσσεται, αλλά συνεχίζουμε να τα κάνουμε όλα μαζί, να δημιουργούμε συλλογικά.


Πώς μια μπάντα των επτά ατόμων καταφέρνει και συνυπάρχει,
εργάζεται, δημιουργεί αρμονικά;

Είμαστε πολύ αγαπημένοι, με τον τρόπο που είναι αγαπημένη μια οικογένεια. Διαφωνούμε, συχνά συγκρουόμαστε, αλλά πάντα με αγάπη και σεβασμό. Κάνουμε ο ένας τον άλλο καλύτερο. Κι έχουμε περάσει μαζί καταστάσεις -ευχάριστες και δυσάρεστες- που μας έχουν δέσει σε φιλικό και μουσικό επίπεδο.


Έχετε ταξιδέψει αρκετές φορές στο εξωτερικό και εμφανιστήκατε σε
μεγάλα φεστιβάλ και συναυλίες. Ποιο από αυτά θυμάστε πιο έντονα και
γιατί;

Είχαμε την τύχη μέχρι τώρα να ταξιδέψουμε τόσο πολύ που να έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε πολλούς αγαπημένους σταθμούς. Θα ξεχωρίζαμε το Hep Cats Holiday στο Somerset και στο Norwich της Αγγλίας, που ήταν για μας σχεδόν ετήσιο ραντεβού και που μας καθιέρωσε στο βρετανικό κοινό, το Summer Jamboree στη Senigallia της Ιταλίας που μας πρόσφερε γύρω στις 5000 κοινό, και το Diga Diga Doo! στην Bangkok της Ταϋλάνδης που ήταν ένα υπέροχο φεστιβάλ και ένα καταπληκτικό ταξίδι!


Έχετε μοιραστεί τη σκηνή με μεγάλα ονόματα, όπως οι Parov Stelar, Ray
Collins, κ.α. Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή μουσικό σχήμα που θα
θέλατε κάποια στιγμή να δουλέψετε μαζί;

Διανύουμε μια περίοδο "αναγέννησης" στη μουσική και υπάρχουν δεκάδες καλλιτέχνες που θα θέλαμε να συνεργαστούμε, και όχι μόνο μουσικοί.


Που βρίσκεστε αυτή την περίοδο δισκογραφικά;

Ετοιμάζουμε τον νέο μας δίσκο, έχουμε ήδη ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις και αν όλα πάνε καλά θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.


Τι έχετε ετοιμάσει για το κοινό του Principal στις 28 Δεκεμβρίου;

Το Σάββατο 28 Δεκέμβρη θα έχουμε απολα: χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, Dixieland κάλαντα, Swing Academy και Jam Rooters στα χορευτικά, Dj Georgia των Lindy Hop Greece στα decks, οι φοβεροί Marianna & the Deezy Breezies για opening act, και μαζί μας οως πάντα το brass session μας, ο Γιώργος Αβραμιδης στην τρομπέτα και ο Μιχάλης Καρανικος στο τρομπόνι.


Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Μουσική, μουσική, ταξίδια, μουσική, και ίσως και κάποια νέα βίντεο κλιπ. Και μουσική!Φωτογραφία από το επίσημο site των Speakeasies Swing BandΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

«Swingin' Holiday Ball»

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

με THE SPEAKEASIES' SWING BAND!

Guest Brass Section

Opening Act: MARIANNA & THE DIZZY BREEZERS

Swing Academy (lesson)

The Jam Rooters (show)

LHG Performance Group (show)

DJ Georgia (LHG)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Τιμή εισιτηρίου σε προπώληση 5€ (πληροφορίες για εισιτήρια σύντομα)


Principal Club Theater
Fix, 26ης Οκτωβρίου 15, 54627, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο για πληροφορίες 2310428088
email: info@principalclub.com