1. Urbanities
  2. Γαστρονομία

The food stories | Spaghetti and meatballs?

της Ιωάννας Τηλικίδου

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας, μια από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες παγκοσμίως. H επιτομή του comfort food! Μια απλή και γρήγορη συνταγή, αλλά τόσο απολαυστική!



Υλικά για 4-5 άτομα

500γρ πακέτο σπάγγετι

500γρ κιμά

2 κρεμμύδια κομμένα

1 κουταλάκι μπαχάρι

1 αυγό

2 σκελίδες σκόρδο

100γρ φρυγανιά τριμμένη

3 κουταλιές θυμάρι ή βασιλικό φρέσκο

50γρ αλεύρι

500γρ κονκασέ ντομάτας

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

1 φύλλο δάφνης

100ml κρασί κόκκινο

6 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι - πιπέρι


Προαιρετικά

200γρ Παρμεζάνα ή σκληρό τυρί


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, την φρυγανιά, το αυγό, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά θυμάρι ή βασιλικό φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 κουταλάκι μπαχάρι, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ασπρίσει ελαφρώς ο κιμάς, τον τοποθετούμε για 30' ώρα στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να τον μαγειρέψουμε τον πλάθουμε σε μικρά στρόγγυλα κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να γυαλίσει καλά και το αφαιρούμε σε ένα πιάτο. Περνάμε από το αλεύρι τα κεφτεδάκια, τα τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι και τα σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας να σοταριστεί κι αυτός, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ καλά ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, το κονκασέ ντομάτας και τα κρεμμύδια που κρατήσαμε στην άκρη. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή βασιλικό, πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε αλάτι και τα μακαρόνια, μαγειρεύουμε αφαιρώντας ένα λεπτό από το χρόνο βρασίματος που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα, ρίχνουμε σε αυτήν τα μακαρόνια μόλις τα στραγγίσουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τα μακαρόνια με τα κεφτεδάκια και τριμμένη παρμεζάνα.


Καλή όρεξη!


link:

http://jeannedome.blogspot.gr/2015/04/spaghetti-with-meatballs-chez-jeanne.html


Follow me on


Facebook

https://www.facebook.com/jeannedomecuisine/


Gmail

http://jeannedome.blogspot.gr/


Instagram

jeannedomeblog


Tumblr

http://jeannedome.tumblr.com/