1. Urbanities

Αν είστε φαν των cult ταινιών, των ζόμπι και των μιούζικαλ αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει

Support your Local Filmmakers

Η Θεσσαλονίκη αν για κάτι πρέπει να είναι περήφανη είναι η αγάπη του κοινού της για τον κινηματογράφο. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα και με όπλο την υπομονή και την τρέλα δύο νέοι της πόλης μας καλούν να στηρίξουμε μια εναλλακτική και πρωτότυπη ταινία, το μιούζικαλ τους, με πρωταγωνιστές ζόμπι.Είμαστε οι Γαβριήλ Αθανασίου και Δημήτρης Καλλιφατίδης και μαζί με μία ομάδα υπέροχων και πολύ ταλαντούχων ανθρώπων συγκροτούμε την ομάδα του Άιζ Έτιζ: χουρέι φορ δε ντάνσινγκ ζόμπις. Η ταινία αυτή είναι μία παραγωγή της ομάδας μας Film Lemon.


Η ταινία που ετοιμάζουμε είναι ένα μιούζικαλ που πιστεύουμε πως παρόμοιό του δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Πρόκειται για μία b-movie "cult" μικρού μήκους ταινία με ζόμπι. Στην πραγματικότητα ενώ η ταινία είναι αυτοτελής, πρόκειται για ένα sequel που συνδυάζει δύο διαφορετικά σύμπαντα cult ταινιών που γυρίστηκαν στην Θεσσαλονίκη στο παρελθόν: το Άιζ Έιτζ και την τριλογία Tichu Story του Ορέστη Μήλιου. Η ταινία διαδραματίζεται σε μια δυστοπική Θεσσαλονίκη μετά την νέα εποχή των παγετώνων (Άιζ ΄Ειτζ) όπου οι πάγοι έχουν λιώσει, η πόλη έχει πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να έχουν καταφύγει σε σπηλιές για να επιβιώσουν. Μέσα σε μία τέτοια σπηλιά εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα ενός ιού που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Θα μπορέσουν οι επιζώντες να πολεμήσουν την μάστιγα και η πόλη να γυρίσει στους κανονικούς της ρυθμούς;Στο συγκεκριμένο εγχείρημά μας η παραγωγή είναι αρκετά απαιτητική. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη βοηθάει πολύ, μιας και ο κόσμος είναι φιλότεχνος και ταυτόχρονα όλοι που ασχολούμαστε με αυτόν τον κλάδο λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας κάτι που διευκολύνει πολύ τη διαδικασία. Από την άλλη, στη Θεσσαλονίκη η εύρεση κάποιων πόρων είναι δυσκολότερη από ότι σε μία μεγαλύτερη πόλη στην οποία θα ήταν πιο εύκολη και άμεση.


Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την απήχηση που έχει το Άιζ Έιτζ μέχρι στιγμής στον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πόσος κόσμος μπορεί να αγκαλιάσει μία τόσο εναλλακτική ιδέα και να δείξει τόσο ζήλο για την πραγματοποίησή της. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η συμμετοχή του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος δέχτηκε να παίξει στην ταινία με μεγάλο ενθουσιασμό.Με την συγκεκριμένη ταινία προσπαθούμε να σατιρίσουμε τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και παράλληλα να ψυχαγωγήσουμε τον κόσμο παρέχοντας του άφθονες στιγμές γέλιου. Όσον αφορά τα σχέδιά μας μετά την ολοκλήρωσή αυτής της ταινίας, σκοπός μας είναι να γίνει διαθέσιμη διαδικτυακά, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να την απολαύσει όποτε θέλει.


Την Τετάρτη 17/5 στον πολυχώρο WE θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο μουσικο-κινηματογραφικό event με σκοπό την οικονομική ενίσχυση και την προώθηση της ταινίας. Πρόκειται για μία βραδιά με διάφορα μουσικά συγκροτήματα, stand up comedy και πολλές εκπλήξεις. Οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο Στάθης τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για όλη την στήριξη που μας προσφέρει. Τέλος θα υπάρξει Dj set και το party θα συνεχίσει μέχρι το ξημέρωμα. Ελπίζουμε να είστε όλοι εκεί, σας περιμένουμε.


Να πούμε επίσης ότι η ταινία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ποτέ αν δεν ήταν όλα τα παιδιά που την στηρίζουν με την συμμετοχή τους ως ηθοποιοί, συνεργείο και ως ζόμπι. Συγκεκριμένα θέλουμε να πούμε ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε στην ομάδα μας τους ηθοποιούς Κέλλη Ανταμπούφη, Δημήτρη Παπαβασιλείου και Ορέστη Μήλιο οι οποίοι πρωταγωνιστούν και κάνουν απίστευτη δουλειά με τις υποκριτικές τους ικανότητες εμπλουτίζοντας το σενάριο με την δικιά τους πινελιά, τις χορογράφους μας Βιργινία Μορόμαλου και Αγάπη Καραγιάννη, οι οποίες με τις χορογραφίες τους απογειώνουν την ταινία, τους Μιχάλη Χατζόπουλο και Τάσο Αβραμίδη των Underhill West για την δουλειά τους στα μουσικά κομμάτια και τέλος την Νεφέλη Καλλίδου για το υπέροχο σενάριο που έχει γράψει.


Tichu story:

Αίζ Ειτζ:


Με την παρουσία σας στηρίζετε την ταινία Άιζ Έιτζ: Χουρέι φορ δε ντάνσινγκ ζόμπις, μια cult b-movie κωμωδία δράσης, musical με ζόμπι και λίγο ρομάντζο που γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη.Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00. Είσοδος : 3€