1. Urbanities

Επιστημονική Φαντασία, technic sets, διαστημόπλοια και LEGO προσγειώνονται στο WE

μια μια εντυπωσιακή έκθεση μοντελισμού.


Ο Σύλλογος LEGO® Βορείου Ελλάδος ξεκίνησε στα μέσα του 2015 ως μία ανάγκη συγκέντρωσης και γνωριμίας όλων των ενηλίκων που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας και ασχολούνται με τα LEGO® , έτσι ώστε όλοι μαζί να κάνουμε δραστηριότητες όπως εκθέσεις και συζητήσεις γύρω από το αγαπημένο μας «παιχνίδι». Την ιδέα του «thebrick» από τις πρώτες μέρες του, την στήριξαν και άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδος γι'αυτό και ο γεωγραφικός περιορισμός με την παρουσία του online forum μας, στην ουσία δεν υπάρχει. Σκοπός μας είναι να επιδείξουμε ότι τα LEGO® , δεν είναι απλά ένα παιχνίδι αλλά μία μορφή μοντελιστικής τέχνης με πρώτη ύλη τα γνωστά τουβλάκια. Μέσα από τις συζητήσεις και εκθέσεις μας θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την ομορφία αυτής της μοντελιστικής πλευράς των LEGO® και όχι την κλασσική-τυποποιημένη οδό, όπου αγοράζουμε ένα LEGO® set, το φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και σταματάμε εκεί. Όλοι ξεκινάμε από την κλασσική οδό αλλά όταν φτάσουμε στο επίπεδο να δημιουργούμε δικά μας έργα βγαλμένα εξ'ολοκλήρου από το μυαλό μας τα οποία είναι αντάξια να σταθούν σε μία έκθεση όπως ένας πίνακας ζωγραφικής τότε η χαρά και η ικανοποίηση που παίρνουμε είναι απερίγραπτη! Η δραστηριότητα του Συλλόγου γίνεται διαδικτυακά μέσω του forum μας στο www.thebrick.gr, εκεί όπου συζητάμε όλα τα θέματα που μας απασχολούν σαν Σύλλογο ή γενικότερα γύρω από τον χώρο των LEGO®. Από το 2016 το thebrick.gr αποτελεί επίσημα αναγνωρισμένο Σύλλογο χρηστών LEGO® για την Ελλάδα από το LEGO® group (recognized LEGO® Users Group), με αυτό να δίνει συνατότητα στα μέλη του να έχουν πρόσβαση σε διάφορα προνομιακά προγράμματα σχετικά με τα LEGO®.


Ο Γιώργος Σολομωνίδης, ιδρυτής του Συλλόγου Lego B. Ελλάδος


Τι θα δούμε στην έκθεση στον πολυχώρο WE την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου; Θα είναι μία θεματική έκθεση στην οποία η πλειονότητα των εκθεμάτων θα είναι σχετικά με τον χώρο της επιστημονικής φαντασίας αλλά θα υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις, όπως μερικά εντυπωσιακά technic sets. Στην έκθεση ο κόσμος θα έχει επίσης την δυνατότητα να δει ένα από τα μεγαλύτερα διαστημόπλοια φτιαγμένα από LEGO.


Πόσο χρόνος χρειάζεται για να στήσετε μια μακέτα ή ένα «έργο»; Οι χρόνοι διαφέρουν ανάλογα με την κλίμακα του εκθέματος, μπορεί κάτι να τελειώσει σε ένα απόγευμα αν δεν είναι τόσο μεγάλο σε κλίμακα και τυχαίνει να έχουμε όλα τα κομμάτια που απαιτούνται αλλά για τα μεγαλύτερα και πολυπλοκότερα εκθέματα ο χρόνος που απαιτείται μπορεί να είναι μερικοί μήνες, και συνήθως κατά την διάρκεια κατασκευής μεγάλων διοραμάτων, υπάρχουν στιγμές που σταματάμε την κατασκευή γιατί υπάρχει ανάγκη να παραγγείλουμε κομμάτια που δεν έχουμε ή μας τελείωσαν και αυτό συνήθως γίνεται από το εξωτερικό.


Ποιες ηλικίες δείχνουν ενδιαφέρον για τα Lego; Συνήθως οι μικρότερες ηλικίες εκδηλώνουν τον θαυμασμό τους έντονα, αλλά σκοπός μας είναι να δείξουμε ότι τα LEGO είναι και για «μεγάλα» παιδιά και είναι το κοινό στο οποίο κυρίως στοχεύουμε. Βέβαια όταν ασχολείται ο γονέας μαζί με το παιδί είναι ο ομορφότερος συνδυασμός!


Τι χρειάζεται για να μυηθεί κανείς στον κόσμο των Lego; Χρειάζεται κέφι και μεράκι και να μην έχει συστολές τύπου «είμαι μεγάλος για να παίζω με τα LEGO». Αν το δει μοντελιστικά, όπως κάνουν οι περισσότεροι από εμάς θα γευτεί την χαρά την δημιουργίας! Σίγουρα δεν είναι από τα φθηνότερα «hobby» αλλά επειδή ο Σύλλογός μας είναι επίσημα αναγνωρισμένος από το LEGO Group® για την Ελλάδα, έχουμε πρόσβαση σε διάφορα προνομιακά προγράμματα τα οποία τα μέλη μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν.Brick to the Future

Πολυχώρος WE

Κυριακή 17/12/2017

από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη