1. Newsroom

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Bernardo Bertolucci

Σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο σπουδαίος, Ιταλός σκηνοθέτης, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.


Γεννήθηκε στην Πάρμα της Ιταλίας, στις 16 Μαρτίου του 1940. Ο πατέρας του ήταν ο ποιητής Τζοζέπε Μπερτολούτσι.


Διακρίθηκε με αρκετά βραβεία λογοτεχνίας πριν αποφασίσει ότι ήθελε να ακολουθήσει κινηματογραφική πορεία. Υπήρξε βοηθός σκηνοθέτης του Πιέρ Πάολο Παζολίνι, πριν αρχίσει να σκηνοθετεί ο ίδιος.


Ανάμεσα στις πιο γνωστές ταινίες του είναι "Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι" και ο "Κομφορμίστας"


Ο Μπερτολούτσι, ένα τεράστιο ταλέντο στο χώρο του κινηματογράφου, είχε βραβευτεί με τον Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών το 2011.


Φιλμογραφία

1964: Πριν την επανάσταση

1970: Η στρατηγική της αράχνης

1970: Ο κονφορμίστας

1972: Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι

1976: 1900

1987: Ο τελευταίος αυτοκράτορας

1993: Ο μικρός Βούδας

2003: Οι ονειροπόλοι

2012: Εγώ και εσύ


Πηγή: https://el.wikipedia.org/