1. Interviews

Γελάει καλύτερα όποιος γελάει με τον Ανδρέα Πασπάτη, τον Αλέξανδρο Χαριζάνη και τον Θανάση Σαμαρά!

συνέντευξη στη Δάφνη Τσάρτσαρου


Λίγο πριν το καλοκαίρι ρίξει αυλαία και πάνω που έχουμε φορέσει πλερέζες που τελείωσαν οι διακοπές και η άδεια … τρεις αγαπημένοι κωμικοί υπόσχονται να κάνουν το χειλάκι μας να γελάσει ξανά!


Ο Ανδρέας Πασπάτης, ο Θανάσης Σαμαράς και ο Αλέξανδρος Χαριζάνης καταφτάνουν στο Θέατρο Κήπου για να «ποτίσουν» το κοινό τους με ολόφρεσκα αστεία!


Στις 27 & 28 Αυγούστου θα είναι και οι τρεις εκεί, πρώτα, όμως, κάνουν μια στάση στον Εξώστη για να μας προετοιμάσουν … αναλόγως!
1) Ποια είναι η θεματική αυτής της παράστασης; Με τι θα γελάσει το κοινό;


Α. Χ. Συγκεκριμένη θεματική δεν υπάρχει, καθώς ασχολούμαστε με αρκετά ζητήματα στα κείμενά μας. Με αυτά θα γελάσει το κοινό! Αν δεν συμβεί, θα φορέσουμε περούκα και μύτη κλόουν στον Ανδρέα και θα τον βάλουμε να σκουντουφλάει. Πιάνει πάντα.


Θ.Σ. Προσωπικά μου αρέσει να μιλάω για καταστάσεις που αντιμετωπίζω καθημερινά και τις βρίσκω παράλογες ακόμα αν και άλλοι άνθρωποι τις θεωρούν φυσιολογικές ή τις έχουν συνηθίσει.


Α.Π. Είναι μια κλασική stand up comedy παράσταση με τρείς κωμικούς όπου ο καθένας παρουσιάζει ένα κομμάτι της δουλειάς του στο κοινό. Δεν είναι ότι υπάρχει μια κοινή θεματολογία σε όλη την παράσταση. Ο κοινός άξονας είναι πως και οι τρείς είμαστε καλοί φίλοι και θέλουμε καιρό να παίξουμε σε μια παράσταση μαζί οπότε τώρα με αυτήν την ευκαιρία θα γίνει χαμούλης.2) Μετά από σχεδόν 2 χρόνια πανδημία, ο κόσμος … γελάει το ίδιο πηγαία και δυνατά;


Α.Χ. Θα μάθουμε στις παραστάσεις!


Θ.Σ. Έχω καιρό ν' ακούσω τον κόσμο να γελάει λόγω της πανδημίας, όμως πιστεύω πωςδεν θα έχει αλλάξει κάτι. Ακόμα κι αν κάποιος περνάει μία δύσκολη κατάσταση, σε μία παράσταση θα έρθει και αν του αρέσει θα γελάσει. Το γέλιο είναι φάρμακο.


Α.Π. To καλό που τους θέλω!
3) Πώς διαχειριστήκατε δημιουργικά το διάστημα του εγκλεισμού; Υπήρχε έμπνευση για νέο υλικό;


Α.Χ. Μηδενική έμπνευση και ανύπαρκτη διάθεση για δημιουργία. Άλλο κακό να μην μας βρει.


Θ.Σ. Υπήρχαν διαστήματα που δεν έγραψα ούτε μία πρόταση. Ήταν δύσκολο για μένα επειδή μου έλειπαν τα ερεθίσματα από την κανονική μου ζωή. Όταν

προσαρμόστηκα και πήρα απόφαση πως αυτό ίσως κρατήσει πάνω από δυο

βδομάδες τότε ξεκίνησα να γράφω πάλι. Ήταν μία ωραία διέξοδος.


Α.Π. Δεν ήταν ιδιαίτερα δημιουργική φάση για εμένα όσο αφορά το stand up, το αντίθετο θα έλεγα. Η έλλειψη παραστάσεων λειτούργησε σαν μεγάλο αντικίνητρο στο να γράψω νέα κείμενα.4) Ποια είναι η γνώμη σας για τις διαδικτυακές παραστάσεις; Εσείς τις … τολμήσατε ή δεν πιστεύετε στο stand-up χωρίς διάδραση;


Α.Χ. Το κάναμε κι αυτό κι ήταν εντελώς σουρεαλιστικό να απευθυνόμαστε σε έναν κρύο άδειο χώρο. Μεγάλο χάλι.


Θ.Σ. Το τόλμησα και μπορώ να πω πως ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει. Η διάδραση είναι το Α και το Ω. Ήταν μία λύση για εκείνες τις συνθήκες.

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αμεσότητα του θεάτρου.


Α.Π. Ήταν ένα καλό υποκατάστατο. Δεν ήταν ιδανικό και προφανώς δεν συγκρίνεται με την live παράσταση και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται εκεί αλλά ήταν ισως η μόνη εναλλακτική που είχαμε οπότε και την δοκιμάσαμε και προσωπικά θα πω ότι λειτούργησε αρκετά καλά.5) Ποιος είναι ο κωμικός που σας εμπνέει κι αποτελεί για εσάς πρότυπο;


Α.Χ. Α, είναι αρκετοί. Και μάλιστα αλλάζουν συχνά, καθώς αλλάζω κι εγώ ο ίδιος.


Θ.Σ. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο, εμπνέομαι από πολλούς και για διαφορετικούς λόγους. Για παράδειγμα παρατηρώ κάποιον για την αμεσότητά του, ενώ κάποιον άλλον για τον τρόπο που αφηγείται μία αστεία ιστορία.


Α.Π. Δεν μπορώ νομίζω να ξεχωρίσω έναν. Είναι ολόκληρη λίστα και ανακαλύπτω και καινούριους συχνά που μου αρέσει η δουλειά τους ή κάποιο κομμάτι της τουλάχιστον.6) Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα σας για τη σεζόν που έρχεται;


Α.Χ. Την προηγούμενη φορά που έκανα πλάνα ζήσαμε όλο αυτό το ντιριντάχτα, οπότε λέω να μην ξανακάνω για λίγο καιρό.


Θ.Σ. Παραστάσεις συνέχεια. Ευελπιστώ να είναι όλα ανοιχτά και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε!


Α.Π. Έλα ντε. Θέλεις να μας πεις πως θα κινηθούμε με τα lockdown εσύ μήπως, μπας και μπορέσουμε να βγάλουμε και 'μεις ένα πιο σταθερό πρόγραμμα;Info:

«Κωμωδία στον Κήπο»

Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Αυγούστου

Ώρα έναρξης: 21:00

Θέατρο Κήπου (Τσιμισκή 153, Θεσσαλονίκη)

Ενιαίο εισιτήριο: 10 ευρώ