1. Cinema

Γιώτα Νέγκα: Τα συναισθήματα δεν έχουν φύλο

Δέσποινα Πολυχρονίδου

Η Γιώτα Νέγκα είναι καλοκαίρι. Είναι τραγούδι κάτω από τα άστρα. Είναι αναμνήσεις και παλιοί έρωτες. Και έρχεται να μας τα θυμίσει όλα στη Μονή Λαζαριστών!


Η Γιώτα Νέγκα με προίκα το «Φύλλο Ανδρικό», την παράσταση που αγαπήθηκε όσο ελάχιστες το φετινό χειμώνα, αφού ταξίδεψε σε Ελλάδα και Κύπρο και έζησε συνεχόμενα sold out, ξεκινάει με φόρα την καλοκαιρινή της περιοδεία με δεύτερη στάση το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Μιλήσαμε μαζί της πριν ανέβει στη σκηνή και φέρει το καλοκαίρι με τα τραγούδια της!


Πώς επιλέξατε να τραγουδήσετε τραγούδια ανδρών και κατά πόσο πιστεύετε πως, διαφέρουμε άντρες και γυναίκες;


Σκεφτόμουν αυτά τα τραγούδια πολλά χρόνια και ήθελα να τα συγκεντρώσω όλα μαζί σε μια παράσταση. Τραγούδια που δεν χώρεσαν σε κάποια άλλη, , η που δεν είχα τολμήσει να πω... Ανακάλυψα πως τα συναισθήματα δεν έχουν φύλο και τα αγαπημένα τραγούδια αγγίζουν με τον ίδιο τροπο άνδρες και γυναίκες.


Mπήκατε στη δισκογραφία όχι από την αρχή αλλά αργότερα στα μουσικά σας βήματα. Σας επηρέασε αυτό ως καλλιτέχνιδα;


Δεν ξέρω αν με έχει επηρεάσει, δεν νομίζω. Απο παιδί μέχρι και σήμερα τραγουδώ με τον ίδιο τρόπο με την ίδια αγαπη σαν να είναι πάντα η πρώτη φορά... Νομίζω πως μου έδειξε πως η επιμονή, η υπομονή, η δουλειά και η πίστη ειναι μεγάλα όπλα για έναν ανθρωπο.Έχετε κάτι στη φωνή σας, στο στήσιμό σας στη σκηνή που δεν μοιάζει με κάτι άλλο. Σαν τραγουδίστρια προηγούμενων δεκαετιών. Είχατε ποτέ επιρροές ή αγαπημένες καλλιτέχνιδες που θαυμάζατε και ίσως να επηρρεαστήκατε;


Φυσικά και είχα . Μελετούσα με τις ώρες και άκουγα πολύ προσεκτικά την Χ. Αλεξίου την Β. Μοσχολιού την Τζ. Βάνου την αλλά και τον Γ . Νταλαρα τον Γρ. Μπιθικώτση τον Στ. Καζαντζιδη... Αισθάνομαι οτι εχω επηρεαστεί απο όλους όσους εχω μελετήσει.


Υπήρξαν στιγμές στη ζωή σας οι οποίες σας έκαναν να αναθεωρήσετε για όσα μέχρι τότε πιστεύατε; Σίγουρα η μεγάλη σας επιτυχία τα τελευταία χρόνια ήταν μία εξ αυτών...


Όχι τίποτα δεν με έχει κάνει να αναθεωρήσω το παραμικρό απο τις αρχές και τις αξίες μου. Οι συνθήκες αλλάζουν, ίσως ο προσωπικός χρόνος μειώνεται αλλά επι της ουσίας τίποτα δεν έχει αλλάξει έστω και αν τίποτα δεν μοιάζει όπως παλιά...


Η ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ την
Παρασκευή 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 στο
Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη


Η σημαντική ερμηνεύτρια ανακατεύει ξανά την παλέτα με τις επιρροές και τις αναμνήσεις της και φτιάχνει ένα πρόγραμμα στο οποίο παντρεύει όλα όσα αγαπά με την δική της ερμηνευτική αισθητική.


Με τη χαρακτηριστική φωνή της και την αυθεντική ερμηνευτική της δεινότητα βάζει τη δική της προσωπική σφραγίδα σε μια βραδιά που θα αποτελέσει την αρχή για πολλές άλλες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Νίκος Κατσίκης – μπουζούκι
Βασίλης Κετεντζόγλου – κιθάρα
Dasho Κurti – ακορντεόν
Αλέξανδρος Τράμπας - μπάσο
Κώστας Μυλωνάς – τύμπανα
Ηχοληψία: Βασίλης Μιχαηλίδης
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: STRAY MUSIC
Διοργάνωση: Musicart / Block33


Έναρξη: 21.00
Εισιτήρια:
Early bird : 10 ευρώ
Προπώληση / φοιτητικό & ανέργων 12ευρώ
Γενική είσοδος 14€

Προπώληση:
Viva, 11876, και σε όλα τα καταστήματα: SHELL, My market, metro, Ευριπίδης, εκο, bp. Media Markt, seven spots, citizen και RELOAD
Και στο Σάρωθρον , Κατούνη 17 Λαδάδικα , τηλ 231 053 8282