1. Θέματα

Η καραντίνα της Θεσσαλονίκης έγινε έκθεση φωτογραφίας στην Στοκχόλμη

exostis team


Quarantine SKG – Έκθεση φωτογραφίας του Vassilios L.Η έκθεση Quarantine SKG με θέμα την καραντίνα της Άνοιξης '20 στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα στην γκαλερί Konsthallen Stockholm στην παλιά πόλη της Στοκχόλμης, Σουηδία. Η διάρκεια της έκθεσης είναι 10 ημέρες, από 1 – 10 Φεβρουαρίου 2021.


Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Vassilios Liponis, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες


Μέσα από μία σειρά φωτογραφιών ο Vassilios L. προσπαθεί να αποτυπώσει το κλίμα που επικράτησε κατά την διάρκεια των 42 ημερών της πρώτης καραντίνας. Άδειοι δρόμοι και κενοί χώροι λόγω της έλλειψης του ανθρώπινου στοιχείου σε μία πόλη που σε κανονικές συνθήκες βρίσκεται σε έντονη κίνηση.

Ο Vassilios L. είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με σπουδές στο τμήμα International Business and Languages του University of Abertay Dundee, Scotland.


.


Το 2013 έγραψε τον θεατρικό μονόλογο "Trendy Bear" που ανέβηκε τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2013 στην Θεσσαλονίκη. Το 2014 συμμετείχε στην εκδήλωση "Ποίηση Γυμνή" όπου απήγγειλε δικά του κείμενα και στην εκδήλωση "Μαραθώνιος ερωτικής ποίησης" απαγγέλωντας ποίηση Τάσου Λειβαδίτη.


Το 2007 με μία φωτογραφία του (selfie) συμμετείχε στην performance του σκηνογράφου και σκηνοθέτη Νίκου Καλαιτζίδη στην Scenofest 2007 στην Πράγα, Δημοκρατία της Τσεχίας. Το 2018 και το 2020 φωτογραφίες του επιλέχθηκαν για την digital platform, μετά από ανοιχτό κάλεσμα του MoMus, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των εκθέσεων "[selfimages]" και "Anthropause".


Εξαιτίας των δύσκολών συνθηκών που προκαλεί η πανδημία η γκαλερί δεν επιτρέπει την είσοδο κοινού στον κυρίως χώρο της αλλά οι εκθέσεις γίνονται στην βιτρίνα της (Fönsterutställning). Η Konsthallen Stockholm βρίσκεται στην Gamla Stan, πίσω από το παλάτι στην οδό Köpmanbriken 2 και είναι εύκολα προσβάσιμη.


Όλες οι φωτογραφίες και άλλο υλικό θα ανέβουν στο instagram στον λογαριασμό @quarantineskg