1. Cinema

Η Κυπαρισσία Αντωναρα είναι η new age κρεοπώλης της Θεσσαλονίκης

Ελενη Δριτσου

H Κυπαρισσία έχει τελειώσει τη σχολή κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, είναι cheese maker και food stylist.


Το 2012 και σε πολύ μικρή ηλικία, αναλαμβάνει την επιμέλεια της στήλης food styling του περιοδικού Adore της Θεσσαλονίκης, όπου κάνει πράξη όλα αυτά που σπούδασε. Έπειτα ανέλαβε το κρεοπωλείο της οικογένειάς της και μάλιστα, πήρε 1ο βραβείο στον κόσμο για το μπέργκερ της στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών που διεξήχθη στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας. Η Κυπαρισσία Αντωνάρα είναι η μοναδική γυναίκα στην ομάδα που κατέκτησε της κορυφή. Ακόμη, έφτιαξε το 1o Burger Κάνναβης το οποίο κατοχυρώθηκε με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας!


Πώς αποφάσισες μετά από εντελώς διαφορετικές σπουδές να επιστρέψεις στην επιχείρηση της οικογένειάς σου;


Όντως, οι σπουδές μου είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους και προκαλούν εντύπωση σε όσους δεν με γνωρίζουν. Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου (γνωστός χονδρέμπορος κρεάτων της πόλης μας), είχα την ευκαιρία και την τύχη να γνωρίσω και να αγαπήσω τον κλάδο των κρεάτων με τον πλέον φυσικό τρόπο. Ωστόσο, όσο κι αν σας φανεί περίεργο, από τη μικρή μου ηλικία θυμάμαι να έβλεπα τον κόσμο του κρέατος μέσα από το πρίσμα της μόδας. Γι' αυτό κι επέλεξα να σπουδάσω κρεοπώλης, fashion designer, food stylist και τυροκόμος, με μοναδικό στόχο να συνδέσω τις δύο μεγάλες μου αγάπες, την μόδα και το καλό φαγητό, αφήνοντας το δικό μου στίγμα στο χώρο του καλού φαγητού!

Πιστεύω πως με πραγματική αγάπη και σκληρή δουλειά, ακόμη και κόσμοι που στην αρχή μπορεί να φαντάζουν τόσο διαφορετικοί ή και παρεξηγημένοι, μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και μάλιστα πολύ δημιουργικά!


Επομένως, στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ για μένα το δίλλημα ''επιστρέφω στην οικογενειακή μου επιχείρηση ή όχι''. Για μένα, αυτή η επιχείρηση είναι ο φυσικός μου χώρος. Παρ' όλα αυτά, προσπαθώ να μη μένω στάσιμη, αλλά να εξελίσσομαι διαρκώς. Αυτό που πρακτικά επιδιώκω να προσθέσω στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά και στον χώρο μου γενικότερα, είναι ο τρόπος σκέψης μου σε σχέση με την καινοτομία και στο κάθε τι καινούργιο που θα καταφέρει να βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται.


Κάτι εντελώς παραδοσιακό όπως είναι ένα κρεοπωλείο, το μετέτρεψες σε e-shop πολυτελείας! Πώς τα κατάφερες;


Τίποτα δεν είναι απλό κι εύκολο, όπως επίσης τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ιδίως όταν πιστεύεις σ' αυτό! Έμπνευσή μου αποτελούσε πάντα και συνεχίζει να αποτελεί, η δύναμη που έχει το φαγητό να ενώνει τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι και να τους κάνει ευτυχισμένους. Το πάθος μου να προσφέρω διαρκώς νέες γεύσεις, ιδέες και καινοτομίες και να δίνω με τον δικό μου τρόπο μία ''γεύση'' στη ζωή των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται, με οδήγησε στη δημιουργία του www.ladybutcher.gr.


Σίγουρα, η αγορά κρεατοσκευασμάτων από το διαδίκτυο δεν αποτελούσε από τις πρώτες αγορές που θα έσπευδε κάποιος καταναλωτής να πραγματοποιήσει online. To καταναλωτικό κοινό όμως ακολουθεί αργά ή γρήγορα τους ρυθμούς και τις τάσεις της εποχής του. Όπως αποδείχθηκε στα δύο περίπου χρόνια που λειτουργεί το e-shop μας, το κοινό είναι πολύ περισσότερο εξοικειωμένο από αυτό που κι εμείς οι ίδιοι περιμέναμε αρχικά, κι αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα προϊόντα μας όντως ανήκουν στην κατηγορία των τροφίμων, πράγμα που σημαίνει πως η λέξη ''εμπιστοσύνη'' παίζει καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση μίας αγοράς. Κλειδί για την εμπιστοσύνη αποτελούν κυρίως η ποιότητα και η συνέπεια σ' αυτά που λέμε και προμηθεύουμε, καθώς και η ενημέρωση που προσφέρουμε μέσα από την ιστοσελίδας μας, αλλά και τις σελίδες μας στα social media.


Το e-shop εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα προϊόντα. Αυτή την περίοδο το e-shop μας παρουσίασε πρόσφατα τη Διεθνή Κουζίνα, ενώ σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστούν όλες οι Χριστουγεννιάτικες προτάσεις μας.


Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή από όσες έχεις προτείνει;


Τώρα μου βάζετε δύσκολα… Είμαι στο χώρο του κρέατος από παιδί και τολμώ να πω πως απολαμβάνω πάντα ένα ωραίο πιάτο με κρέας. Όλα τα προϊόντα του e-shop μου τα βλέπω ως παιδιά μου, ως αποτέλεσμα της δημιουργικότητάς μου και γι' αυτό το λόγο μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλέξω κάποιο συγκεκριμένο. Αγαπημένο μου μπορώ να πω πως γίνεται κάθε φορά το τελευταίο προϊόν που δημιουργώ! Το δοκιμάζω, το προτείνω και το υποστηρίζω μέχρι να το αγαπήσει και ο κόσμος. Στη συνέχεια έρχεται το επόμενο κ.ο.θ.


Γι' αυτή την περίοδο όμως θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε σίγουρα κάποιο από τα πιάτα της Διεθνούς Κουζίνας μου. Πρόκειται για μία νέα σειρά που έχω ανεβάσει πρόσφατα στο e-shop www.ladybutcher.gr και πιστεύω πως θα αγαπηθεί πολύ! Ήταν για εμένα ένας όμορφος τρόπος να ταξιδέψω την πελατεία μας σε όλο τον κόσμο μέσα από… γεύσεις! Ιδίως αυτή την περίοδο που οι μετακινήσεις όλων μας έχουν περιοριστεί.


Τώρα, ποιο προϊόν θα έτρωγα κάθε μέρα; Χωρίς να θέλω να αδικήσω κανένα από τα προϊόντα μου, σίγουρα δεν θα έτρωγα κάθε μέρα το ίδιο! Θα φρόντιζα να κάνω τον συνδυασμό εκείνο που θα έδινε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μου. Η απάντηση μπορεί να σας ξαφνιάζει, αλλά όσο κι αν αγαπώ τα προϊόντα μου, όσο νόστιμα και θρεπτικά και να τα θεωρώ, πάνω από όλα είμαι λάτρης της ισορροπημένης διατροφής. Αυτό προσπαθώ για τον εαυτό μου κι αυτό συμβουλεύω και την πελατεία μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως στο e-shop μου θα βρείτε σε προϊόντα μου τη θρεπτική διατροφική τους αξία.

Όπως επίσης, δεν είναι τυχαία και η δημιουργία μίας σειράς προϊόντων Ειδικής Διατροφής, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και χωρίς γλουτένη, όλα προσανατολισμένα στην ισορροπημένη διατροφή. Στόχος μου είναι να μπορεί να απολαμβάνει ο καθένας μας το κρέας όσο συχνά επιθυμεί και να λαμβάνει τα θρεπτικά του συστατικά με τον πλέον υγιεινό και ισορροπημένο διατροφικά τρόπο.


Μίλησέ μας για το ''καλύτερο burger του κόσμου''!


Όντως, το burger μας που πωλείται από το www.ladybutcher.gr είναι βραβευμένο ως το καλύτερο burger στον κόσμο. Επειδή όμως η αξία ενός βραβείου ή μίας διάκρισης συνδέεται πάντα και με την αξία του θεσμού που απονέμει αυτά τα βραβεία ή τις διακρίσεις, επιτρέψτε μου να σας αναφέρω δυο λόγια και για τον Διαγωνισμό στον οποίο λάβαμε μέρος.


Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κρεοπωλών (World Butchers' Challenge – WBC) αποτελεί έναν θεσμό ο οποίος ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας το 2011 και αποτελεί για τον χώρο μας έναν διαγωνισμό με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και αποδοχή. Την άνοιξη του 2018, στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν συνολικά δώδεκα χώρες με τη δική μου συμμετοχή να αποτελεί τη μοναδική γυναικεία παρουσία στην ομάδα που εκπροσώπησε η Ελλάδα.


Το burger μας – που βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Burger στον Κόσμο - κέρδισε τις καρδιές της κριτικής επιτροπής λόγω της απλότητας της συνταγής, αλλά και του γεγονότος πως τα υλικά του και τα μυρωδικά του προέρχονταν από την ελληνική γη. Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει και ο θεσμός των Βραβείων στο επίσημο website τους, η ομάδα μας κατάφερε να σκεφτεί ''έξω από το κουτί '' (think outside the box), υποστηρίζοντας την ελληνική γη και μεταδίδοντας μία εσωτερική δύναμη που έκρυβε μέσα της την υποστήριξη της χώρας μας. Θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε!


Πώς σκέφτηκες να φτιάξεις το burger κάνναβης;


Πολύ συχνά γίνεται λόγος για προϊόντα που πριν από κάποια χρόνια δεν τα γνωρίζαμε, όπως π.χ. για super foods, για βιολογικά προϊόντα, για τη βιομηχανική κάνναβη κ.α. Μελετώντας τις τάσεις της αγοράς, αλλά και τη σημαντική μακροδιατροφική αξία της βιομηχανικής κάνναβης, προχωρήσαμε με το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας μας, στη δημιουργία του 1oυ burger κάνναβης στην Ελλάδα.Το γεγονός πως το Burger κάνναβης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά εδώ και 1 ½ χρόνο περίπου στο 14ο Συνέδριο Καινοτομίας & Ανάπτυξης στη Θες/νικη, ενισχύει το πάθος μου για νέες ιδέες και καινοτομίες που μπορούν να βελτιώσουν τις διατροφικές μας συνήθειες. Αξίζει να σημειώσω πως το συγκεκριμένο burger είναι τόσο καινοτόμο που πολύ πρόσφατα κατοχυρώθηκε και με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για την αποκλειστική παραγωγή & εκμετάλλευσή του.

Από 100% μοσχαρίσιο κιμά, το burger κάνναβης χαρακτηρίζεται από την πλούσια γεύση του, ενώ ξεχωρίζει από την υψηλή διατροφική του αξία σε σχέση με ένα παραδοσιακό burger. Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο burger περιέχει 33% παραπάνω πρωτεΐνη, η οποία μάλιστα είναι φυτικής προέλευσης και πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα. Ταυτόχρονα, συγκεντρώνει πολλά ευεργετικά χαρακτηριστικά, διότι έχει αυξημένη πρωτεϊνική αξία, μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σε ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων.


Περισσότερα για τη διατροφική σύσταση και την παρουσία προϊόντος βιομηχανικής κάνναβης στο συγκεκριμένο burger, μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο του blog μου.


Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω πως η "βιομηχανική́ κάνναβη (hermp)" που χρησιμοποιείται στο burger έχει σημαντική́ μακροδιατροφική αξία στις διάφορες βρώσιμες εναλλακτικές που προσφέρεται, περιέχει αμελητέα ποσότητα σε THC, χωρίς ψυχοτρόπες ιδιότητες και καλλιεργείται νόμιμα σε διάφορες χώρες εντός και εκτός της ΕΕ.


info

www.ladybutcher.gr

https://www.facebook.com/ladybutcher.gr

https://www.instagram.com/lady_butcher_/