1. Interviews

Η ομάδα Physis απέδειξε πως το outdoor training δεν είναι μόδα αλλά διαχρονική αξία

exostis team

Στην καραντίνα όλοι αθλούνταν σε πάρκα, πλατείες και γρασίδια. Πριν από αυτό όμως, εδώ και χρόνια η Θεσσαλονίκη είχε τα πρωτεία στο outdoor training από το 2011 από την ομάδα Physis! Mιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Σκεπαριανό για την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους τώρα που αποδείχτηκε πως, το outdoor training δεν είναι μόδα αλλά διαχρονική αξία.


Αλέξανδρε, μετά από δυο χρόνια πανδημίας, πολλοί επιλέγουν πλέον τη γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους! Εσύ ωστόσο ξεκίνησες αυτό το trend πριν πολλά χρόνια. Πώς σου φαίνεται που σήμερα όλοι κατάλαβαν τη χαρά του outdoors;


Πριν απαντήσω, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πολύ Γιάννη, για την συνέντευξη.

Πολύ σωστά, όπως ανέφερες, η ομάδα της physis outdoor training έχει ξεκινήσει ήδη από το 2011, τα οργανωμένα προγράμματά γυμναστικής αποκλειστικά σε εξωτερικό περιβάλλον, όλες τις εποχές του χρόνου, για group και personal training. Αποστολή μας ήταν να διαδώσουμε την υπαίθρια άσκηση, καθώς γνωρίζαμε τα ευεργετικά στοιχεία που επιφέρει στην σωματική και ψυχική μας υγεία.


Απώτερος σκοπός ήταν και είναι, να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους δεν τους αρέσει να γυμνάζονται σε εσωτερικό περιβάλλον, την ευκαιρία να ξεκινήσουν να γυμνάζονται σε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα περιβάλλοντα και με έναν εναλλακτικό τρόπο γυμναστικής από αυτούς που είχαμε συνηθίσει. Λέω «είχαμε συνηθίσει» γιατί, όπως ανέφερες και εσύ προηγουμένως στο ερώτημα, η πανδημία ανέδειξε την αξία του outdoor training στην υγεία μας, παρόλο που λειτούργησε εξ αρχής ως ένα εναλλακτικό μέσο άσκησης λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν.


Θεωρώ ότι η πανδημία λειτούργησε ως ένα πολύ καλό και δωρεάν μέσο διαφήμισης και προώθησης της υπαίθριας άσκησης!


Το γεγονός ότι κάποιοι προτιμούν ακόμα να γυμνάζονται σε εξωτερικό περιβάλλον και όχι σε κάποιο εσωτερικό όπως κάνανε στο παρελθόν, δείχνει ότι η υπαίθρια άσκηση έχει μπει στη ζωή μας και ότι υπάρχει μέσα στις επιλογές άσκησης όσων επιθυμούν να γυμναστούν.


Για μας, είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ο κόσμος έχει καταλάβει τη σημασία του outdoor training στην υγεία. Αυτή άλλωστε και η αποστολή μας, όπως ανέφερα προηγουμένως και με μότο «Αλλάζουμε Συνήθειες, Γυμναζόμαστε Εκτός». Δες περισσότερα εδώ.


Ποια είναι τα αγαπημένα σας σημεία στην πόλη για άθληση και το ιδανικό μέρος για άθληση, για σένα προσωπικά;


Προσωπικά, θεωρώ ότι τα ιδανικά μέρη για άσκηση, τα οποία αποτελούν επίσης και αγαπημένα σημεία μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι αυτά που μας δίνουν την αίσθηση απόδρασης από την καθημερινότητα και μας, μας βοηθάνε να απαλλαγούμε από το καθημερινό άγχος και stress. Γι' αυτό και οι περισσότερες επιλογές των χώρων που πραγματοποιούνται οι προπονήσεις μας, διαθέτουν όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν την υπαίθρια άσκηση εκτός από ασφαλή και την καλύτερη καθημερινή σας δραστηριότητα. Τέτοια σημεία είναι η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η Μαρίνα Κρήνης και το Φράγμα Θέρμης.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Πόσοι είστε στην ομάδα του Physis;


Την ομάδα της Physis Outdoor Training, την αποτελούσαν αρχικά τα δύο ιδρυτικά μέλη της, από τους οποίους, εγώ είμαι ο ένας (Αλέξανδρος Σκεπαριανός). Ωστόσο, με την στήριξη του κόσμου και την επιθυμία όλο και περισσότερων να συμμετέχουν στα προγράμματα της ομάδας μας, ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε με γυμναστές, όπου μετά από εκπαίδευση, σχετικά με την ασφαλή πραγματοποίηση υπαίθριων προγραμμάτων άσκησης, εντασσόταν ως άμεσοι συνεργάτες στην ομάδα μας.


Θέλω να τονίσω επίσης, ότι σε συνεργασία με ειδικότητες, όπως ο ορθοπεδικός, ο φυσικοθεραπευτής και ο διατροφολόγος, μας δίνεται η δυνατότητα να παρέχουμε προγράμματα άσκησης για όσους χρήζουν μία διαφορετική προσέγγιση στην γυμναστική τους.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Τι απαντάς σε όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες για το outdoor training;


Προτείνω να έρθουν και να δοκιμάσουν εντελώς δωρεάν, σε ένα από τα προγράμματα υπαίθρια άσκησης που πραγματοποιούμε, έτσι ώστε να ζήσουν την εμπειρία του outdoor training και στη συνέχεια να επιλέξουν εάν θέλουν να συνεχίσουν. Η άποψη μου είναι ότι ο καθένας/μία έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο άσκησης που τη δεδομένη στιγμή του καλύπτει τις ανάγκες του.

Το σημαντικότερο είναι, οποιαδήποτε μορφή άσκησης ακολουθούμε, να υπάρχει συστηματικά μέσα στην καθημερινότητα μας, γιατί η άσκηση μας προστατεύει και ενισχύει την υγεία μας, τη ψυχική και τη σωματική!


Κάνε like στο Facebook και κανόνισε την πρώτη σου προπόνηση δωρεάν!