1. Cinema

Μα τι είναι αυτά τα 'one line' αστεία, Αριστοτέλη Ρήγα, για τα οποία μιλάνε όλοι;

Εξώστης


Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στο Block 33 ανεβαίνουν στη σκηνή 4 τύποι που κατά γενική ομολογία είναι πολύ αστείοι. Αριστοτέλης Ρήγας, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Πάρις Ρούπος και Απόλλων Roach ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια παράσταση γέλιου και εξυπνάδας - και θα σε... πυροβολούν με αστεία για μιάμιση ώρα! Έχουμε ήδη πιάσει θέση τέρμα μπροστά και ανακρίνουμε τον Αριστοτέλη Ρήγα λίγο πριν ανέβει στη σκηνή!


Μιλήστε μας για την παράσταση σας! Τι ακριβώς είναι αυτά τα αστεία για τα οποία γίνεται τόσο μεγάλο θέμα;


Τα "one – liner" αστεία είναι τα αστεία «μιας γραμμής». Είναι η συντομότερη φόρμα αστείου και πρόκειται για αστεία που αποτελούνται συνήθως από δυο μέρη. Μια αρχική πρόταση που δημιουργεί μια εντύπωση στον θεατή και μια δεύτερη πρόταση που ανατρέπει την αρχική, προκαλώντας την έκπληξη και το γέλιο. Είναι αστεία που λόγω της συντομίας και της οικονομίας τους δίνουν στο κωμικό κείμενο μια φοβερή πυκνότητα. Ενας "one liner" κωμικός εξαπολύει αστεία με ρυθμό πολυβόλου, ένα κάθε δέκα δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Σε μια παράσταση μιάμιση ώρας ο αριθμός των αστείων που ακούγονται φτάνει σε τρομερά υψηλά νούμερα. Είναι τρομερή η εμπειρία για το κοινό.Είστε φίλοι; Πώς γνωριστήκατε μεταξύ σας και αποφασίσατε να στήσετε αυτήν την παράσταση;


Είμαστε ενεργοί κωμικοί που πέρα από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και τις κοινές μας εμπειρίες, μας ενώνει η αγάπη για αυτού του είδους τα αστεία.


Τι κάνει καλό και τι κάνει κακό έναν stand up comedian;


Θα έλεγα το πόσο αστείος είναι. Αυτό βέβαια, το να είναι κανείς αστείος, είναι μια ικανότητα και όπως όλες οι ικανότητες, βελτιώνονται ανάλογα με το πόσο εξασκείται κανείς σε αυτή. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και ευαισθησία για να μπορεί κανείς να αντιλαμβάνεται τι κάνει λάθος και να το διορθώνει.


Ποιος από τους 4 σας είναι: πιο γκρινιάρης, πιο ντροπαλός, πιο οργανωτικός, πιο αγχωτικός


Θα μπορούσα να μπω στον πειρασμό να μας κατηγοριοποιήσω αλλά δεν θα το κάνω γιατί έτσι διαλύθηκαν οι "spice girls".


Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting, beard and text


Τι κάνετε λίγο πριν βγείτε στη σκηνή;


Οι κωμικοί πριν παίξουν δεν είναι ευχάριστο θέαμα. Δεν έχουμε την σωματική προετοιμασία των ηθοποιών πριν βγούμε, δεν μας χρειάζεται, οπότε συνήθως είμαστε εντελώς ήρεμοι εξωτερικά και σε σημείο βρασμού εσωτερικά.


Φοβάστε καμιά φορά πως μια ατάκα σας δεν θα προκαλέσει γέλιο; Και πώς το διαχειρίζεστε;


Γενικά δεν ρισκάρουμε επί σκηνής, τα κείμενα που λέμε είναι δοκιμασμένα και δουλεύουν 9 στις 10 φορές. Υπάρχουν βραδιές νέου υλικού που μπορούμε να δοκιμάσουμε τα αστεία και συμβαίνει ακριβώς αυτό. Αν ένα αστείο δουλεύει, το κρατάμε, αν όχι, δεν το ξαναλέμε και γράφουμε κάποιο άλλο για να το αντικαταστήσουμε. Είναι θέμα αριθμών. Φτάνουμε σε πολύ πυκνά κείμενα έτσι και τα αστεία "δουλεύουν" στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Αν παρόλα αυτά κάποιο δεν δουλέψει, κάνουμε το εξής φοβερό. Πάμε παρακάτω.