1. Mind the art
  2. Μουσική

Ο Dj Palov ετοιμάζεται να γκρεμίσει τα decks του Θερμαϊκού και λίγο πριν το χάος μιλάει στον Εξώστη

του Διογένη Χουλιαρά

Ίσως το όνομα Palov να σου είναι γνωστό από τα bars και τις συναυλίες που έχει μοιραστεί τις μουσικές του. Με καταγωγή από το Αίγιο, ο Σπήλιος Χριστόπουλος έχει χαρίσει νύχτες, μέρες και απογεύματα μελωδικότητας και χορού στον κόσμο. Μαζί με τον Blend (aka Mishkin) πορεύτηκαν για χρόνια στα μονοπάτια της Τέχνης τους, ενώ σήμερα ο ίδιος συνεργάζεται με τον Panama Cardoon στη δισκογραφική Carnibal. Αυτό το Σάββατο, ο Dj Palov πρόκειται να καταλάβει τα decks του Θερμαϊκού μαζί με τους djs C.Senior, Demis S. και Hot Like Peppa, στα πλαίσια της σειράς των πάρτι Clap Hands και πριν το χάος συζητάει για το τι κάνει στη ζωή του αυτό το διάστημα, για τις παραγωγές που άκουσε τελευταία, για τον Ντετερμινισμό και την Κβαντομηχανική.


φωτογραφία: Κωστής Παυλόπουλος


Πες μας δυο λόγια για το όνομα «Palov». Θυμάμαι να το αναρωτιέμαι από την πρώτη φορά που το άκουσα. Κι ενώ το «Mishkin» και οι Ντοστογιεφσκικές ρίζες του αποκωδικοποιήθηκαν με ένα απλό google search το «Palov» είναι λίγο πιο απόκρυφη γνώση. To Palov προήλθε από λάθος πληκτρολόγηση όταν μαζί με τον Γιώργο (BlendMishkin) φτιάχναμε την πρώτη μας σελίδα ως Palov & Mishkin στο myspace, σε ένα από τα πολλά τότε internet cafe του κέντρου της Αθήνας. Η αλήθεια είναι πως είχα επιλέξει το Pavel ως nickname αλλά, εν τέλει, με "κέρδισε" το λάθος. Πάντως αναζητώντας Palov στο google βγαίνει, πιλάφι!Με τι καταπιάνεσαι αυτόν τον καιρό. Περιμένουμε κάτι καινούριο; Έχω τελειώσει έναν δίσκο με τον φίλο και μουσικό 'Αγγελο Αγγελίδη, το οποίο θα τιτλοφορείται "He hecho mucho por ti".Περισσότερα νέα αλλά και μουσικό υλικό από αυτήν την δουλειά, εν ευθέτω χρόνω.


Θεωρείς τον εαυτό σου πιο πολύ DJ ή παραγωγό; Τι σε ικανοποιεί πιο πολύ, να ξημεροβραδιάζεσαι στο στούντιο ή σε booth με κόσμο γύρω σου; Θεωρώ τον εαυτό μου Dj και remixer.Με ικανοποιεί ιδιαίτερα το booth και η επαφή με τον κόσμο παρ' όλα αυτά έχω κουραστεί πολύ με το χρονικό πλαίσιο που λαμβάνει χώρα το έργο του dj, τη νύχτα. Προτιμώ πλέον να δουλεύω σπίτι, είτε ασχολούμενος με κάποια sessions, είτε μιξάρωντας κάποια mixtapes για ραδιόφωνα ή για προσωπική ευχαρίστηση και εξάσκηση.


Υπάρχει κάποιο set σου που θα ξεχώριζες από τα υπόλοιπα σαν ανάμνηση; Κάτι που θα διηγείσαι / θυμάσαι για καιρό; Θυμάμαι σε ένα set μου στην Κωνσταντινούπολη, στο Chill Out Festival (2010) στο οποίο κάποιος από το κοινό μου ζήτησε να βγάλουμε μια φωτογραφία στο booth, ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβα. Στην συνέχεια μου άρπαξε τα ακουστικά και μου ζήτησε να κατέβω από το booth και να βγει μόνος του μια φωτογραφία κάνοντας τον dj του festival έστω και για λίγα δευτερόλεπτα.Φυσικά, δεν του χάλασα το χατήρι!


Υπάρχει κάτι που άκουσες πρόσφατα και σε ενθουσίασε; Όχι αναγκαστικά καινούρια παραγωγή, αλλά κάτι που δεν είχες ξανακούσει. Πολύ καλή εντύπωση αλλά και διάθεση μου προκάλεσε το album του Jay Daniel - Broken Knowz (Ninja Tune,2016) καθώς και ένας δίσκος από τα παλιά που ανακάλυψα φέτος με τίτλο Sintado na Prachinha του Americo Brito.


Συμπλήρωσε τι σου έρχεται στο μυαλό...


Soul

Breakbeat

"Για Ελλάδα καλός είναι"

Ντετερμινισμός, Κβαντομηχανική και οι κοινωνίες του 23ου αιώνα.


α.Souleyman o μεγαλοπρεπής.

β.Δεν θα μπορούσα να μην θυμηθώ την 9χρονη παρουσία μου στο Αθηναϊκό bar

"Νηπιαγωγείο" μιλώντας για το breakbeat.

γ.Ένα από τα πιο απεχθή σχόλια.

δ.Πέρυσι μία φορά.Φέτος, πιο χαλαρά.Εδώ είσαι >>> https://www.facebook.com/events/798992996915355/