1. Urbanities
  2. Live stages

Ο μουσικός Μίμης Νικολόπουλος μιλάει στον Εξώστη με αφορμή το Live του στον Πολυχώρο WE

την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου


Μετά από 1,5 χρόνο απουσίας, ο Πολυχώρος WE ξεκλειδώνει τις πόρτες του, ξεσκεπάζει τις κονσόλες του, ανοίγει τα μικρόφωνα και δυναμώνει τα ηχεία του! Παρασκευή 22 Οκτωβρίου o Γιώργος Αβραμίδης και "Invented Memories" με την Αλεξάνδρα Σιέτη παρέα με την Mimis Nikolopoulos Band παίρνουν τα όργανά τους και ανεβαίνουν στη σκηνή του WE για μια ξεχωριστή συναυλία - γιορτή. Κιθάρες, βιολιά, πλήκτρα, τρομπέτες, κρουστά και τύμπανα παίρνουν επιτέλους τη θέση τους και ο χώρος πλημμυρίζει ξανά μουσικές, ρυθμούς και μελωδίες… και το ταξίδι ξανα-ξεκινά!


Ο Μίμης Νικολόπουλος είναι Έλληνας συνθέτης, πολυοργανίστας και μουσικός παραγωγός. Οι μουσικές του μας ταξιδεύουν σε μέρη που θέλουμε να επισκεφθούμε ή να επιστρέψουμε σε αυτά. Ξυπνά μνήμες από την ευαίσθητη παιδική ηλικία και διηγείται ιστορίες αφανών χαρακτήρων. Στα τέλη του 2017, κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο "Deviation" το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις των ραδιοφωνικών παραγωγών και του κοινού. Με αφετηρία το άλμπουμ αυτό, σχημάτισε την μπάντα του (Mimis Nikolopoulos Band), με την οποία περιοδεύει από το 2018, σε Ελλάδα και Ευρώπη, παίζοντας δικές του πρωτότυπες συνθέσεις, παράλληλα με τραγούδια και μουσικές από διάφορες γωνίες του κόσμου.


Ο Μίμης Νικολόπουλος και η μπάντα του, συνθέτουν ένα καραβάνι, που ταξιδεύει γεμάτο μουσικές, από τα βουνά των Βαλκανίων μέχρι τις ακτές της Μεσογείου. Με καθαρές μελωδικές γραμμές, αλλά και ένα έντονο ρυθμικό session, ο ήχος τους έχει χαρακτηριστεί από soundtrack και cinematic, μέχρι folk και worldmusic.Πείτε μας λίγα λόγια για το μουσικό σας σχήμα και την καλλιτεχνική σας ταυτότητα.

Ο αρχικός πυρήνας του σχήματός μας συστάθηκε στα τέλη του 2015, για να πάρει την σημερινή -αλλά και συχνά μεταβαλλόμενη- μορφή του, το 2018, λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ "Deviation".

Σίγουρα, δεν είμαστε μια μπάντα που μπορεί να καταταγεί με ευκολία σε κάποιο από τα μουσικά είδη που όλοι γνωρίζουμε. Λόγω των καθαρών μελωδικών γραμμών και του έντονου ρυθμικού φόντου, το παίξιμό μας έχει χαρακτηριστεί από Cinematic και Soundtrack, μέχρι Balkan και World Music.


Ποιοι είστε;

Στην συναυλία της Παρασκευής στο WE, θα είμαστε οι: Κώστας Μπατσίλας (τρομπέτα), Ηλίας Δέλλιος (τρομπόνι), Στέφανος Ιωαννίδης (κρουστά), Ανδρέας Λεοντάκης (ακουστ. κιθάρα), Θοδωρής Χριστοφορίδης (ηλεκ. μπάσο) και Μίμης Νικολόπουλος (κλ. κιθάρα).

Να αναφέρουμε πως στην ευρύτερη οικογένεια της μπάντας ανήκουν και οι: Χαρίκλεια Ουρσουζίδου (βιολί, φωνητικά), Στέφανος Χαμαλίδης (τρομπέτα) και Στέφανος Σεκέρογλου (βιολί, βιόλα), οι οποίοι έχουν παίξει μαζί μας σε συναυλίες ή ηχογραφήσεις.


Πως περάσατε τους μήνες της καραντίνας;

Πρακτικά, εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο αυτό για να ολοκληρώσουμε τις μίξεις, τα μάστερς και άλλα διαδικαστικά ζητήματα για το δεύτερο άλμπουμ που έρχεται σύντομα. Όσον αφορά τη γενική διάθεση, πάντως, όλοι μας νιώθαμε την ανάγκη να βγούμε από όλο αυτό και να παίξουμε ξανά μπροστά σε κόσμο.


Τι θα ακούσουμε στο live σας στο we;

Θα επικεντρωθούμε στο πρωτότυπο υλικό, παίζοντας κομμάτια από το Deviation, αλλά και από το νέο άλμπουμ που προανέφερα. Μαζί με αυτά, θα ακούσετε και κάποιες διασκευές κομματιών από διάφορες γωνιές του κόσμου οι οποίες απαντούν στο μουσικό μας ύφος.


Τι είναι αυτό που σας εμπνέει και σας κρατάει ενεργούς;

Προσωπικά, εμπνέομαι από την ανάγκη να αποτυπώσω σε μουσικό έργο διάφορες ιστορίες, πραγματικές ή φανταστικές. Ως μπάντα, όμως, πιστεύω πως αυτό που μας κρατά ενεργούς είναι η κοινή μας αγάπη (ή ανάγκη;) να παίζουμε μουσική.


Αν μπορούσατε να ξεχωρίσετε 1 τραγούδι που αγαπάτε ποιο θα ήταν αυτό;

Ποτέ δεν κατάφερα να βρω ποιο είναι το αγαπημένο μου τραγούδι. Για να απαντήσω όμως -'εστω και με μικρή αξιοπιστία- στην ερώτηση, θα πω το "Ederlezi" γιατί το άκουσα τις προάλλες για χιλιοστή φορά και πάλι ανατρίχιασα.Γιώργος Αβραμίδης & Invented Memories feat. Αλεξάνδρα Σιέτη

Μίμης Νικολόπουλος Band


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021


Πολυχώρος WE


Είσοδος: 10€


*Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων. Εισιτήρια μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτύου viva.gr


Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 | Η συναυλία ξεκινά στις 21:00

Πληροφορίες: 2310284700