1. Cinema

Ο Ζήσης Ρούμπος είναι ένας πολύ κουλ τύπος

Συνέντευξη στη Δέσποινα Πολυχρονίδου


Ο Ζήσης Ρούμπος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου. Εντάξει έχει όπως ο καθένας το προσωπικό του στυλ, ωστόσο υπάρχει κάτι που τον κάνει πιο ξεχωριστό - ίσως επειδή είναι εκτός από stand up comedian και ηθοποιός. Φαίνεται κουλ τύπος. Είναι; Τον ανακρίνουμε για να δούμε αν η καλή άποψη που έχουμε για αυτόν επιβεβαιώνεται (spoiler, επιβεβαιώνεται ευτυχώς).


Παρότι η πορεία του στην υποκριτική ξεκίνησε το 2004 μέσα από θεατρικές παραστάσεις και συνεχίστηκε με τη συμμετοχή του σε τρία επεισόδια της σειράς ''Επτά Θανάσιμες Πεθερές'', έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές ''Ουκ Αν Λάβοις Παρά Του Μη Έχοντος'' και ''Κάψε το σενάριο'', πολλές παραστάσεις στο θέατρο αλλά και σειρές όπως το ''Μάνα Χ Ουρανού'', ''Οι Άσφαιροι'', ''Ελεύθερη Σχέση'' και ''Θα Γίνει της Πολυκατοικίας" και στον κινηματογράφο.


Έρχεται στη Θεσσαλονίκη, μαζί με άλλα δυο κωμικά διαμάντια (επίσης πολύ διαφορετικούς από τους υπόλοιπους) τον Λάμπρο Φισφή και το Δημήτρη Μακαλιά.
Τι να περιμένουμε από την on stage συνάντηση των 3 σας;


Ελπίζω πολύ γέλιο. Δεν θέλω να πω "σίγουρα πολύ γέλιο" γιατί θα ακουστεί ψωνισμένο αν και, είναι σίγουρο ότι θα γελάσετε πολύ!


Καποιος κακός άνθρωπος σου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό και σου ζητά να διαλέξεις είτε το stand up comedy είτε τα βιβλία είτε τον κινηματογράφο. Εσύ τι του απαντάς;


Του απαντώ ότι η βία δεν είναι λύση και του πιάνω την κουβέντα για να του αποσπάσω την προσοχή. Αναφέρομαι στα παιδικά του χρόνια και για την σχέση του με τον πατέρα του και καθώς κλαίει, του βαράω μία στο ηλιακό πλέγμα (κίνηση Batman) και του αφαιρώ το μαχαίρι. Η βία δεν είνα λύση εκτός αν μου βάζεις μαχαίρι στο λαιμό φιλαράκι. Κινηματογράφο.


Το να πρέπει κάθε χρόνο να ανανεώνεις ενδεχομένως τα κείμενα σου σε χαροποιεί ή είναι τελικά μια τεράστια πίεση πάνω από το κεφάλι σου;


Με χαροποιεί γιατί είναι μία δημιουργική διαδικασία στην οποία μπαίνει κάθε κωμικός που σέβεται τον εαυτό του. Το να γράφεις καινούργια αστεία είναι λίγο σαν να τραβάς παρανυχίδα που σε ενοχλεί. Δυσκολεύεσαι λίγο και μετά το μετανιώνεις για καμιά βδομάδα, αλλά έχει πλάκα να το περιγράφεις.


Με ποια θεματολογία έχεις πει πως ΔΕΝ θα ξανασχοληθείς αλλά καταλήγεις σε αυτή;


Δεν καταλήγω ποτέ ξανά, σε κάτι που έχω απορρίψει. Τα θέματα που δεν ακουμπάω (πολιτική, πρόσωπα, επικαιρότητα) όταν τα δοκίμασα, δεν μου έβγαιναν καθόλου αστεία. Προτιμάω να μιλάω για αυτά που μου συμβαίνουν.


Για τι δεν θα μπορούσες ποτέ να μιλήσεις στο stand up σου;


Για το πραγματικό νόημα της ζωής. Η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμα έτοιμη για αυτή τη γνώση. Α, και πολιτική και επικαιρότητα και show biz.


Θεσσαλονίκη. Πες μας 5 λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό σε σχέση με την πόλη!


Το καλύτερο κοινό με διαφορά.Λένε πως η κάθε πόλη έχει διαφορετικό ( στις αντιδράσεις) κοινό - Κάθε πόλη πιστεύεις έχει άλλο χιούμορ;


Η γεωπολιτική σημειολογία στο χιούμορ είναι κάτι που ανακαλύπτεις στις περιοδείες. Ισχύει ότι ανάλογα με τον τόπο και τις καταβολές του, ο κόσμος θα γελάσει περισσότερο με διαφορετικά πράγματα. Όπως ας πούμε την φράση "γεωπολιτική σημειολογία".


Φοβάσαι μη σου την πέσουν για political incorrectness οταν γράφεις κείμενα ή δεν πέφτεις ποτέ στην παγίδα των στερεοτύπων;


Γενικά δεν γράφω κείμενα που προσβάλλουν. Δεν επιθυμώ να προσβάλω με την κωμωδία μου, επιθυμώ να κάνω τον κόσμο να γελάει. Ούτε θα χρησιμοποιούσα θεματολογίες που σοκάρουν απλά για να σοκάρω. Αν έχω υπάρξει incorrect στο παρελθόν, ήταν από άγνοια και αυτό ευτυχώς διορθώνεται.


Κάψε το Σενάριο Reloaded!

Στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»


Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για μία μοναδική παράσταση!

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στις 21.30

Προπώληση σε Stereodisc (Αριστοτέλους 4, τηλ.2310262912) Σάρωθρον (Κατούνη 17, τηλ.2310538282) Διώροφον (Κερασούντος 81, τηλ.2310453998) viva.gr και δίκτυο καταστημάτων Viva (για το δίκτυο καταστημάτων κλικ εδώ) καθώς και στο goldmall.gr


Προπώληση 10 ευρώ Ταμείο 12 ευρώ