1. Urbanities
  2. Γαστρονομία

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

"Ελληνικό τιραμισού με γιαούρτι, μους κάστανο και σιρόπι αγαύης"

Ένα γλυκό χωρίς ενοχές.



Υλικά για 4 - 6 γλυκά:

12 - 15 σαβαγιάρ

200 γρ γιαούρτι

100 γρ μασκαρπόνε ή λευκό κρεμώδες τυρί

100 γρ κρέμα γάλακτος

2 ζελατίνες

70 γρ σιρόπι αγαύης

250 γρ κάστανα έτοιμα καθαρισμένα

Λίγη βανίλια

1 διπλή δόση καφέ εσπρέσσο

1 δόση κονιάκ

Λίγο κακάο για πασπάλισμα


Εκτέλεση:

Χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με την κρέμα γάλακτος, το τυρί, την βανίλια και το σιρόπι αγαύης μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ζελατίνες που τις έχουμε προηγουμένως ζεστάνει σε χλιαρό νερό. Ρίχνουμε τα κάστανα στο μούλτι μαζί με λίγο σιρόπι αγαύης και ελάχιστη κρέμα γάλακτος και τα πολτοποιούμε. Στήνουμε το μους κάστανο από κάτω, βουτάμε τα σαβαγιάρ στον ανακατεμένο με το κονιάκ καφέ και τα τοποθετούμε από πάνω. Έπειτα βάζουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με κακάο.


*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για κάστανο να κάνετε αυτό το γλυκό με οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας σας, όπως φράουλες.