1. Urbanities
  2. Γαστρονομία

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Πίτα του ψαρά

Ένας διαφορετικός τρόπος ψαροφαγίας.



Υλικά για 4 άτομα:


500 γρ σολομό φιλέτο

300 γρ γλώσσα φιλέτο

200 γρ μύδια ψίχα

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

1 φύλλο Σέκερη ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σάλτσα σκόρδου

Λίγο τζίντζερ

200 ml λευκό κρασί

100 ml κρέμα γάλακτος

3 μεγάλες πατάτες

3 κρόκους αυγών

Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο κατά βούληση

100 γρ καπνιστή φέτα

Λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι

50 ml ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Κόβουμε τα ψάρια σε κύβους 2 εκατοστών και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με τα λαχανικά.


Μόλις ξανθίνουν λίγο σβήνουμε με το λευκό κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε λίγο νερό, την κρέμα γάλακτος, την σάλτσα σκόρδου, το θυμάρι, το τζίντζερ, αλατοπιπερώνουμε και μόλις δέσει μοιράζουμε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.


Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες.


Μόλις είναι έτοιμες τις πιέζουμε με το πρες πουρέ, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, την καπνιστή φέτα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και στρώνουμε τον πουρέ πάνω από το μείγμα ψαριού στα πυρίμαχα σκεύη.


Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180° C.


*Tips για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για σολομό και μύδια να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ψάρι και οστρακοειδές της αρεσκείας σας.