1. Urbanities
  2. Γαστρονομία

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Σαλάτα κοτόπουλο με πράσινα φύλλα, σάλτσα λαδολέμονο με φυστικοβούτυρο, πάνω σε σπιτική ροδίτικη πίτα

Μία σαλάτα πλήρες γεύμα, ιδανική πρόταση για το καλοκαίρι.



Υλικά για 4 άτομα:

600 γρ κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες

4 ροδίτικες πίτες

500 γρ σαλάτα μεσκλάν ή μαρούλι και ρόκα

Για την σάλτσα λαδολέμονο με φυστικοβούτυρο:

400 ml ελαιόλαδο

150 ml χυμό λεμονιού

100 γρ φυστικοβούτυρο

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση:

Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα λαδολέμονο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το μαρινάρουμε με την μισή σάλτσα λαδολέμονο για 24 ώρες.

Την επομένη ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ για 20 λεπτά περίπου να είναι ζουμερό. Πλένουμε καλά την σαλάτα μεσκλάν και σε μία μπασίνα την ανακατεύουμε καλά με την υπόλοιπη σάλτσα λαδολέμονο. Ψήνουμε τις ροδίτικες πίτες και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε τη σαλάτα βάζοντας από κάτω τις πίτες κομμένες στα δύο, ύστερα την μαριναρισμένη σαλάτα μεσκλάν και από πάνω το ψημένο κοτόπουλο.


*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για κοτόπουλο να χρησιμοποιήσετε φιλέτο ψαριού.