1. Urbanities
  2. Γαστρονομία

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Βιολογικές χυλοπίτες με κολοκύθα, τσίλι, σκορδόλαδο και πασατέμπο

Ο Ζύθος είναι το σημείο συνάντησης γεύσεων στην Θεσσαλονίκη και οι συνταγές του είναι πάντα μια γευστική πρόκληση.Σήμερα μας προτείνει μια υπέροχη συνταγή βασισμένη στην κολοκύθα μιας και είναι η εποχή της.



"Βιολογικές χυλοπίτες με κολοκύθα, τσίλι, σκορδόλαδο και πασατέμπο"


Υλικά για 4 άτομα:

300 γρ κολοκύθα κίτρινη (βρασμένη σάρκα)

500 γρ χυλοπίτες

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

2 κουταλιές σκορδόλαδο

60 ml ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 ml ζωμό λαχανικών

50 ml λευκό κρασί

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

50 γρ πασατέμπο


Εκτέλεση:

Βράζουμε τις χυλοπίτες "al dente" και τις κρατάμε ζεστές. Αφού έχουμε βράσει την σάρκα της κολοκύθας την ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, την κολοκύθα, το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Προσθέτουμε τους μισούς σπόρους και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να τραβήξει. Όταν μειωθεί ο ζωμός κατά το ήμισυ προσθέτουμε τις χυλοπίτες, το σκορδόλαδο και αφήνουμε να δέσει. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω τους υπόλοιπους κολοκυθόσπορους.


Tip για τη συνταγή: Εάν θέλετε μπορείτε πριν αποσύρετε από την φωτιά να προσθέσετε φέτα τριμμένη με το χέρι.