1. Urbanities
  2. Γαστρονομία

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

"Burger με μαδητό μοσχάρι, μαγιονέζα τρούφας και νιφάδες κρεμμυδιού"

Ένα Burger αλλιώς!



Υλικά για 4 - 6 burger:


1 κιλό μοσχάρι (λαιμό κατά προτίμηση) κομμένο σε κομμάτια

4 - 6 ψωμάκια για burger

200 γρ μαγιονέζα

2 κρεμμύδια ξερά

Λίγο μαρούλι

200 ml ημίγλυκο κρασί

1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες

1 κουταλάκι λάδι τρούφας ή 7 - 8 λεπίδες φρέσκιας τρούφας

Σκόρδο, κύμινο, μπαχάρι, πάπρικα, γαρύφαλλο


Εκτέλεση:


Βράζουμε το μοσχάρι για 2 - 3 ώρες περίπου μέχρι να λιώσει.


Μόλις είναι έτοιμο (αν έχει μείνει κάποιο κομμάτι το μαδάμε) το βάζουμε να βράσει μαζί με το ημίγλυκο κρασί και όλα τα μπαχαρικά μέχρι να δέσει.


Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη μαγιονέζα το λάδι τρούφας ή τις λεπίδες της φρέσκιας τρούφας και ανακατεύουμε καλά.


Έπειτα πανάρουμε με αλεύρι τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει "emince" (σε πολύ λεπτές φέτες) και τα τηγανίζουμε στους 180° για 2 - 3 λεπτά.


Κόβουμε τα ψωμάκια του burger στα δύο, κάτω βάζουμε λίγο μαρούλι, την μαγιονέζα τρούφας, το μοσχάρι και από πάνω τη ντομάτα και το τηγανητό κρεμμύδι.


Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.


*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για μοσχάρι να το κάνετε με χοιρινό.