1. Urbanities
  2. Γαστρονομία

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

"Αρνάκι σιγοψημένο με κυδώνια και φασκόμηλο"

Μια υπέροχη συνταγή για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου.



Υλικά για 4 άτομα:

1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο

2 - 3 κυδώνια τριμμένα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κουταλιά σάλτσα σκόρδου

200 ml λευκό κρασί

Χυμό από 2 λεμόνια

Χυμό από 2 πορτοκάλια

2 - 3 φύλλα φασκόμηλο αποξηραμένο

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση:

Κόβουμε το αρνίσιο μπούτι σε κυβάκια, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί, τα τριμμένα κυδώνια, το χυμό πορτοκάλι και λεμόνι, την σάλτσα σκόρδου και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 8 με 12 ώρες περίπου. Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας. Μόλις σωταριστεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας, σκεπάζουμε με νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες περίπου.

Σερβίρουμε με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.


*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για αρνάκι να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ή χοιρινό.