1. Urbanities
  2. Γαστρονομία

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

"Κριθαρώτο θαλασσινών"



Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ κριθαράκι μέτριο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1/2 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

70 ml ελαιόλαδο

100 ml λευκό κρασί ξηρό

12 - 15 μύδια με το κέλυφος (καθαρισμένα)

150 γρ χταπόδι βρασμένο ψιλοκομμένο

100 γρ καλαμάρι καθαρισμένο βρασμένο ψιλοκομμένο

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

1/2 μάτσο άνηθο στο τέλος


Εκτέλεση:

Βράζουμε το κριθαράκι "al dente" και το κρατάμε στην άκρη ζεστό.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα θαλασσινά και τα σωτάρουμε λίγο. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Μόλις ελαττωθεί κατά το ήμισυ, προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε.Μόλις δέσουν όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.


*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Αν θέλετε μπορείτε αντί για κριθαράκι να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας ζυμαρικό και να κάνετε μακαρονάδα.