1. Cinema

Οι Δημιουργοί του Local Short Film Festival #6 | Ναταλία Λαμπροπούλου

σκηνοθέτης της ταινίας "Το Μπαλόνι"

Στις 19 Οκτωβρίου, ο Εξώστης θα παρουσιάσει την δουλειά οκτώ κινηματογραφιστών της πόλης στο Local Short Film Festival. Μέχρι τότε, θα παρουσιάζεται η δουλειά τους εδώ μέσω συνεντεύξεων. Στο παρόν άρθρο, γνωρίζουμε την Ναταλία Λαμπροπούλου, σκηνοθέτη του Μπαλονιού.Λίγα λόγια για τον Δημιουργό


Η Ναταλία Λαμπροπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Κινηματογράφου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες της, Το Μπαλόνι (2013), e-Social (2015) και White Collar (2016) έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε πληθώρα διεθνών φεστιβάλ ανά τον κόσμο, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Νότια Κορέα, το Μεξικό, η Ινδία, η Σουηδία, η Ισπανία και το Μαρόκο.


Λίγα λόγια για την ταινία


Η Νικολέτα μόλις έχασε τον άντρα της. Η μικρή της κόρη, η Δάφνη, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει το τι γίνεται, πιστεύει ότι ο πατέρας της είναι ακόμη παρών. Η παρουσία ενός μπαλονιού θα κάνει την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη...


Πως ξεκίνησε η ιδέα για αυτή την ταινία; Η ιδέα όπως και το σενάριο είναι του Σωτήρη του Πετρίδη και αυτή είναι η πρώτη ταινία στην οποία συνεργαστήκαμε! Το σενάριο ήρθε σε εμένα και με συγκίνησε κι έτσι ξεκινήσαμε την προετοιμασία.


Πόσο καιρό πήρε η δημιουργία της ταινίας και ποια ήταν η βασικότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε; Το γύρισμα ήταν 5 ημέρες αν θυμάμαι καλά και οι προετοιμασία 1-2 μήνες! Οι πρώτες συζητήσεις βέβαια για την ταινία πάντα ξεκινάνε αρκετά νωρίτερα! Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε πολλές δυσκολίες στη συγκεκριμένη ταινία. Αν έλεγα κάποια θα ήταν ο περιορισμένος χρόνος καθώς ο χρόνος των ηθοποιών ήταν περιορισμένος λόγω παραστάσεων!


Ποιο είναι το νόημα που θέλετε να περάσετε στους θεατές; Ο θεατής έχει την ελευθερία να βρει το νόημα στην κάθε ταινία. Δε νομίζω ότι οι σκηνοθέτες πρέπει να περνάνε συγκεκριμένα νοήματα! Εγώ τουλάχιστον θέλω να χτίζω έναν κόσμο, όπου οι θεατές μπαίνουν και βρίσκουν το δικό τους νόημα ή το κομμάτι που τους αγγίζει.


Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία της ταινίας και πως ελπίζετε να συνεχίσει; Η ταινία έχει πάει σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο! Χαίρομαι που συνεχίζει την πορεία της μετά από 5 περίπου χρόνια μετά την ολοκλήρωση της!


Πώς είναι να κάνεις σινεμά σήμερα στη Θεσσαλονίκη; Ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά της πόλης; Στη Θεσσαλονίκη μπορείς να κάνεις σινεμά αν έχεις καλούς φίλους/συνεργάτες και αρκετό ελεύθερο χρόνο! Δεν μπορώ να πω βέβαια ότι ξέρω πώς είναι σε κάποια άλλη πόλη!


Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας; Παίζουν: Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Κολοβός, Δάφνη Μιχοπούλου, Ματίνα Κουλουριώτη, Γιάννης Κυφωνίδης |Σενάριο: Σωτήρης Πετρίδης |Παραγωγή: Βίλη Κουτσουφλιανιώτη |Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λευτέρης Ζαοσκούφης |Μουσική: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος |Μοντάζ: Μαρίτα Παπαδάκη |Ηχοληψία: Γιώργος Παυλόπουλος | Βοηθός Σκηνοθέτη: Κώστας Καρύδας |Executive Producers: Κουτσουφλιανιώτη Βίλη, Λαμπροπούλου Ναταλία, Πετρίδης Σωτήρης |Βοηθοί Φωτογραφίας: Δημήτρης Βαβάτσης, Θεοδώρα Μπόζη-Καρυπίδου, Γιώργος Λουκαίδης |Διόρθωση Χρώματος, Ειδικά Εφέ: Κώστας Καρύδας |Σκριπτ: Χρύσα Καλουμένου |Τίτλοι: Τάνια Ναναυράκη***


Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι σκηνοθέτες της Θεσσαλονίκης και οι σινεφίλ της πόλης δίνουν ραντεβού στο σημείο συνάντησης τους και δημιουργούν τις δικές τους κινηματογραφικές νύχτες.


6 νέοι κινηματογραφιστές της πόλης παρουσιάζουν στο κοινό τις -μικρού μήκους- ταινίες τους. Δύο ώρες non stop προβολών, συζήτηση με τους δημιουργούς και τέλος το βραβείο κοινού που θα αναδείξει την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ.


Στηρίζουμε τους νέους σκηνοθέτες της πόλης μας και τους οδηγούμε στον τελικό για να διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο.


Film Lovers, Support your Local Filmmakers


Οι ταινίες που θα προβληθούν στο 1ο Local Short Film Festival είναι οι εξής:


1) Agent Z (6') – Αντώνης Γεωργούδης
2) Bloody Lady (4') – Δημήτρης Βαβάτσης
3) Firefly (14') – Γιώργος Σουμελίδης
4) The Date (11') – Παναγιώτης Τσανδαρης
5) Το Μπαλόνι (15') – Ναταλία Λαμπροπούλου
6) Χορεβερ (11') – Ιωάννα ΔιγενάκηGuest movie "O Μανώλης" του Μάκη Παπαδημητράτου


Τις προβολές τις συνοδεύουμε με παγωμένες Fischer Beer!


Πέμπτη 19 Οκτωβρίου
WE: 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη
Ώρα έναρξης προβολών στις 21:00
Είσοδος: 2 ευρώ