1. Newsroom

Οι Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης, σε ετοιμότητα για τη δημιουργία άλλων 100.000 μασκών για τον κορωνοϊό

Μια δράση αλληλεγγύης


Περί τις 40.000 μάσκες έχουν ραφτεί το περασμένο διάστημα από τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» και ειδικότερα από 346 μοδίστρες και ραφτάδες,από 137 πόλεις, σε 37 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Οι μάσκες αναμένεται να παραδοθούν στον «Ερυθρό Σταυρό» της Θεσσαλονίκης τις επόμενες μέρες, ενώ στη διαδικασία της παραλαβής από τις μοδίστρες και στην παράδοση τους στον «Ερυθρό Σταυρό» συμβάλλει με πολλή χαρά και ταχύτητα η «Interamerican», βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην εθελοντική αυτή δράση.

Σε συνέχεια των πρώτων 40.000 μασκών, που είναι 100% βαμβακερές, πλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες με θήκη για φίλτρο, οι εμπνευστές της αρχικής ιδέας Μάριος Tériade Ελευθεριάδης και Κωνσταντίνος Τεκτονίδης συνεχίζουν «βάζοντας πλώρη» για 100.000 μάσκες επιπλέον, που πρόκειται να καλύψουν ανάγκες σε τόπους, δομές υγείας, υπηρεσίες και όχι μόνο.


Στο νέο αυτό εγχείρημα oi «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης», συνεργάζονται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και με το «Give & Fund», με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα από όποιον είναι πρόθυμος να στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αγοραστούν, υφάσματα & λάστιχα και να στεφθεί με επιτυχία ο νέος στόχος, ώστε να φτιαχτούν οι επόμενες 100.000 μάσκες.
Το σχετικό link του Crowdfunding είναι το εξής:

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Modistres-Amesis-Anagkis


H σχετική φόρμα συμμετοχής ραφής μάσκας για τις μοδίστρες είναι η εξής:

https://docs.google.com/forms/d/1ZtOOyr9YA2bxF9R4ccyRa4wa-xwIX41ZslR6Pc06CZU/edit?ts=5e7e6cf6
Η «Interamerican», η ασφαλιστική εταιρεία με διαδρομή μισού και πλέον αιώνα, πρωτοπόρος και σε κοινωνική υπευθυνότητα, μεταξύ των πρωτοβουλιών που παίρνει για την υποστήριξη του εθνικού συστήματος υγείας επιστρατεύει τον στόλο οχημάτων της Οδικής Βοήθειας και τους ανθρώπους της για την περισυλλογή των μασκών από τις μοδίστρες και την παράδοσή τους στον Ερυθρό Σταυρό. Μια ιδιαίτερης αξίας συνεισφορά, που πρακτικά λύνει το πρόβλημα των πολλών δρομολογίων που απαιτούνται για να συγκεντρωθούν οι μάσκες από τόσα σημεία και να φθάσουν εκεί που πρέπει. Οι άνθρωποι της Οδικής Βοήθειας της INTERAMERICAN δεν είναι απλά εκπαιδευμένοι για να εξυπηρετούν πελάτες, είναι κυρίως άνθρωποι Κοινωνικής Βοήθειας.


Το «Give and Fund»... είναι μία Ελληνική πλατφόρμα Crowdfunding, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που λειτουργεί από το 2013. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με δεκάδες ΜΚΟ και μεγάλο αριθμό individuals (πάνω απο 8.000 εγγραμμένοι χρήστες.)Τα Projects στην πλατφόρμα έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία πηγαίνουν απευθείας στους Δημιουργούς των Projects και είναι άμεσα διαθέσιμα.
Λίγα λόγια για τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»


Δημιουργήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας εν μέσω κορωνοϊού. Δεν αποτελούν κάποια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ούτε κάποιον σύλλογο που μετρά χρόνια. Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του Θεσσαλονικιού εικαστικού και καθηγητή στην Σχολή Καλών Τεχνών στη Γαλλία Μάριου Tériade Ελευθεριάδη, που μαζί με τον βιοτέχνη ένδυσης Κωνσταντίνο Τεκτονίδη αποφάσισαν να κινήσουν το «γρανάζι» για να φτιαχτούν υφασμάτινες μάσκες στις 27 Μαρτίου 2020.Βρείτε στην επίσημη σελίδα μας στο f/b με τίτλο «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»:

https://www.facebook.com/Μοδίστρες-Άμεσης-Ανάγκης-113677363616840/?modal=admin_todo_tour