1. Cinema

Οι Νικητές του Local Short Film Festival – Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου-Τζαρίδου

σκηνοθέτης της ταινίας Each Other

Στις 22 Ιουνίου, ο Εξώστης θα παρουσιάσει την δουλειά των 5 κινηματογραφιστών της πόλης που κέρδισαν την προτίμηση του κοινού στις προβολές του Local Short Film Festival. Μέχρι τότε, θα παρουσιάζεται η δουλειά τους εδώ μέσω συνεντεύξεων. Στο παρόν άρθρο, γνωρίζουμε την Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου-Τζαρίδου, σκηνοθέτη του Each Other. που κέρδισε στο Local Short Film Festival #5.Λίγα λόγια για τον Δημιουργό


Η Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου Τζαρίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Το 2010 αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2013 τελείωσε το Master of Arts της στη σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Northern Film School στο Leeds της Αγγλίας. Αυτή τη στιγμή διδάσκει υποκριτική κινηματογράφου σε δημόσιο ΙΕΚ και παράλληλα ασχολείται με τη σκηνοθεσία και το μοντάζ βίντεο.


Λίγα λόγια για την ταινία


Η Άννα είναι λίγο μεγάλη για να μένει ακόμα με τη μαμά της. Έχει μεγαλώσει κάπως για να έχει ακόμα κοριτσίστικες φαντασιώσεις. Μήπως έχει έρθει η στιγμή να ωριμάσει και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα;Πως σας φάνηκε η εμπειρία επικοινωνίας με το κοινό της πόλης σας κατά το Local Short Film Festival; Μου άρεσε πολύ αυτή η αίσθηση της μεγάλης παρέας που όλοι (δημιουργοί και κοινό) νιώθουν άνετα μεταξύ τους και μπορούν να συζητήσουν για τις ταινίες τους σαν φίλοι. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ευχάριστη και το κοινό της θεσσαλονίκης πολύ ενεργό. Με εξέπληξε ευχάριστα το ενδιαφέρον του κοινού για το τι έχουν να πουν οι σκηνοθέτες συμπολίτες τους και αυτό φάνηκε στην προσέλευση του κόσμου και τις ερωτήσεις του μετά την προβολή. Πέρασα πολύ ωραία.


Από την πρώτη προβολή της ταινίας στο Local Short Film Festival έως και σήμερα, ποια ήταν η πορεία της ταινίας; Πλέον έχουν περάσει 4 χρόνια από τη δημιουργία της ταινίας, οπότε η πορεία της στα φεστιβάλ έχει τελειώσει και από δω και πέρα με ενδιαφέρει να πάρει το δρόμο της μέσω ίντερνετ.


Ποιο το μήνυμα που θέλετε να περάσετε με την ταινία σας; Ο λόγος που θέλησα να αφηγηθώ αυτή την ιστορία ήταν γιατί ήθελα να κάνω τους θεατές να ταυτιστούν με μία τέτοια γυναίκα όπως η Άννα, μία γυναίκα που αν έβλεπαν στο δρόμο ίσως δε θα την έπαιρναν στα σοβαρά ή θα τη θεωρούσαν κιτς και γελοία, αλλά κατά βάθος τα συναισθήματά της έχουν ειλικρίνεια και τραγικότητα. Επίσης ήθελα να μιλήσω για τη σχετικότητα με την οποία βλέπουμε τους άλλους ανθρώπους και πως αυτό εξαρτάται από το πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας. Σκοπός μου ήταν να κάνω τον θεατή να ταυτιστεί με την πρωταγωνίστρια και να νιώσει τα συναισθήματα της. Με αυτό τον τρόπο θα δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια της και θα καταλάβει αυτά που κι αυτή συνειδητοποιεί.


Γιατί ένας θεατής του Τελικού του Local Short Film Festival να ψηφίσει για την ταινία σας; Να την ψηφίσει μόνο αν τον συγκινήσει και τον κάνει να νιώσει πράγματα.


Αναφέρετε τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας. Σκηνοθεσία/σενάριο: Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου-Τζαρίδου / Διεύθυνση Παραγωγής: Nishad Chaughule / Διεύθυνση φωτογραφίας: Justin Litton /Μοντάζ: Aaron Ritchie / Μουσική: Daniel Marsh / Ηχητικός σχεδιασμός: Χρήστος Γούσιος, Γιώργος Χωλόπουλος / Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης / Σκηνογραφία: Sophie Tiffany Craggs / Ηθοποιοί: Kim Waters, Frances Campbell, Emma Cliff, Tayson PalmerLocal Short Film Festival - Βραδιά Λήξης & Party στην αυλή του WE


Σε μια καλοκαιρινή, ζεστή νύχτα σας περιμένουμε να βραβεύσουμε την ταινία μικρού μήκους που θα διαγωνιστεί για το τελικό έπαθλο. Μετά από πέντε Φεστιβάλ και την προβολή 40 ταινιών, οι 5 πρώτες που κέρδισαν το βραβείο κοινού επαναπροβάλλονται για να αναδείξουμε τον νικητή.


Οι ταινίες:
Οι Ακτιβιστές του Κώστα Καρύδα
Γυμνά Σώματα του Γιώργου Λινάρδου
Το Ταξί του Συνοδινού Μοσχίδη
Η Αίτηση της Χριστίνας Διαμαντάρα
Each Other της Αλεξάνδρας Μιχαηλίδου – Τζαρίδου


Θα διαγωνιστούν για το βραβείο που προσφέρει η Artcut-Moving-Image-Productions αξίας 1.000 ευρώ.


Θα ακολουθήσει Coctail Party με τις μουσικές του Anatoli Shimone!


Τις κινηματογραφικές βραδιές του Εξώστη τις πλαισιώνει η Fischer Beer


Ο τελικός νικητής θα έχει την ευκαιρία να κάνει χρήση τις επαγγελματικές υπηρεσίες post production και συγκεκριμένα color grading και dcp στην επόμενη του ταινία, αξίας 1.000 ευρώ, στο εργαστήριο επεξεργασίας εικόνας της artcut.Πέμπτη 22 Ιουνίου
WE: 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη
Ώρα έναρξης προβολών στις 21:00
Είσοδος: 2 ευρώ


με την υποστήριξη του Amagi & Beater.gr