1. Cinema

Οι Νικητές του Local Short Film Festival – Κώστας Καρύδας

σκηνοθέτης της ταινίας Οι Ακτιβιστές

Στις 22 Ιουνίου, ο Εξώστης θα παρουσιάσει την δουλειά των 5 κινηματογραφιστών της πόλης που κέρδισαν την προτίμηση του κοινού στις προβολές του Local Short Film Festival. Μέχρι τότε, θα παρουσιάζεται η δουλειά τους εδώ μέσω συνεντεύξεων. Στο παρόν άρθρο, γνωρίζουμε τον Κώστα Καρύδα, σκηνοθέτη των Ακτιβιστών που κέρδισε στο Local Short Film Festival #1.Λίγα λόγια για τον δημιουργό


Ο Κώστας Καρύδας είναι απόφοιτος του τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη σκηνοθεσία. Στο ενεργητικό του έχει σκηνοθεσία ταινιών μικρού μήκους και μουσικών βίντεο κλιπ. Η προηγούμενη ταινία του, Wake up, μετρά μια βράβευση στο φεστιβάλ "Mofilm", στο Λονδίνο, ενώ βρίσκεται ελεύθερη στο διαδίκτυο καταφέρνοντας να γίνει viral.


Λίγα λόγια για την ταινία


Στο κοντινό μέλλον, δύο νέοι ακτιβιστές προσπαθούν να σαμποτάρουν την 'DEE', μια εταιρία που στοχεύει να δημιουργήσει μια υψηλά ελεγχόμενη παγκόσμια κοινότητα. Διάρκεια: 35' Είδος: Sci-FiΠως σας φάνηκε η εμπειρία επικοινωνίας με το κοινό της πόλης σας κατά το Local Short Film Festival; Πολύ ευχάριστη η διαδικασία συζήτησης με το κοινό του φεστιβάλ μετά την προβολή της ταινίας και οι ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το πως δημιουργήθηκε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με περιορισμένο budget. Φάνηκε να υπάρχει ενδιαφέρον από άτομα του χώρου αλλά και θεατές που τους αρέσουν να βλέπουν νέα είδη στη χώρα μας.


Από την πρώτη προβολή της ταινίας στο Local Short Film Festival έως και σήμερα, ποια ήταν η πορεία της ταινίας; Η φεστιβαλική πορεία των Ακτιβιστών είχε ξεκινήσει πριν το Local Short Film Festival και μετά την προβολή του εκεί συνεχίστηκε σε κάποια εγχώρια Φεστιβάλ, όπως για παράδειγμα στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου της Αθήνας. Η ευχάριστη έκπληξη είναι ότι η ταινία βρήκε διανομή στην Αθήνα και θα παιχτεί στο άμεσο μέλλον στον κινηματογράφο Αλκυονίς New Star Art Cinema, με μειωμένο εισιτήριο. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο γιατί αν και είναι μικρού μήκους η ταινία θα έχει την ευκαιρία να παιχτεί για κάποιο διάστημα στη μεγάλη οθόνη.


Ποιο το μήνυμα που θέλετε να περάσετε με την ταινία σας; Είναι πάνω στις εμπειρίες του θεατή για το τι θα πάρει από την ταινία. Πιστεύω οτιδήποτε παρουσιάζεις αυτομάτως μπορεί να θεωρηθεί «μήνυμα» ή «σχόλιο». Πόσο μάλλον σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, στην οποία δημιουργείς ένα σύμπαν και κάθε επιλογή σου συγκρίνεται αυτομάτως με το σήμερα. Οπότε είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπω το πως ερμηνεύει ο κόσμος το The Activists σε κάθε προβολή και συνήθως κάθε ερμηνεία διαφέρει από την προηγούμενη.


Γιατί ένας θεατής του Τελικού του Local Short Film Festival να ψηφίσει για την ταινία σας; Από τη βραδιά κυρίως με ενδιαφέρει πρώτα να τη δούνε και κατ' επέκταση να συζητήσουμε πάνω σ' αυτή. Αν μετά τη προβολή της ταινίας τους αρέσει και την ψηφίσουν για μένα θα είναι κάτι ευχάριστο.


Αναφέρετε τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας.

Στη Διεύθυνση, Εκτέλεση Παραγωγής η Βίκυ Κιουτσούκη.

Στη Διεύθυνση Φωτογραφίας η Ειρήνη Καραγιάννη με βοηθούς τους Βασίλη Χριστοδούλου, Κυριάκο Νοχουτίδη και Βασίλη Φράστανλη.

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία η Eύη Μποκοβού με βοηθούς τους Λώρα Λούκας, Χρήστο Σιταρίδη και μια σκηνογραφική ομάδα πολλών ατόμων.

Οργάνωση Παραγωγής Ελένη Πνευματικού

Μακιγιάζ Μελίνα Γλαντζή

Ηχοληψία Βασίλης Αλεξανδρής

Βοηθοί Σκηνοθέτη Δημήτρης Βαβάτσης, Σωτήρης Παπαχρήστος.

Πρωταγωνιστούν Αναστάσης Ροϊλος ,Λουκία Βασιλείου, Γιάννης Καραμφίλης, Μιχάλης Νικολαίδης, Νέλσον Λούκας, Απόστολος Καμιτσάκης, Κώστας Αποστόλου, Αιμιλία Πέππα

Φυσικά πολλά επίσης ακόμα άτομα που δούλεψαν και έπαιξαν στην ταινία.Local Short Film Festival - Βραδιά Λήξης & Party στην αυλή του WE


Σε μια καλοκαιρινή, ζεστή νύχτα σας περιμένουμε να βραβεύσουμε την ταινία μικρού μήκους που θα διαγωνιστεί για το τελικό έπαθλο. Μετά από πέντε Φεστιβάλ και την προβολή 40 ταινιών, οι 5 πρώτες που κέρδισαν το βραβείο κοινού επαναπροβάλλονται για να αναδείξουμε τον νικητή.


Οι ταινίες:
Οι Ακτιβιστές του Κώστα Καρύδα
Γυμνά Σώματα του Γιώργου Λινάρδου
Το Ταξί του Συνοδινού Μοσχίδη
Η Αίτηση της Χριστίνας Διαμαντάρα
Each Other της Αλεξάνδρας Μιχαηλίδου – Τζαρίδου


Θα διαγωνιστούν για το βραβείο που προσφέρει η Artcut-Moving-Image-Productions αξίας 1.000 ευρώ.


Θα ακολουθήσει Coctail Party με τις μουσικές του Anatoli Shimone!


Τις κινηματογραφικές βραδιές του Εξώστη τις πλαισιώνει η Fischer Beer


Ο τελικός νικητής θα έχει την ευκαιρία να κάνει χρήση τις επαγγελματικές υπηρεσίες post production και συγκεκριμένα color grading και dcp στην επόμενη του ταινία, αξίας 1.000 ευρώ, στο εργαστήριο επεξεργασίας εικόνας της artcut.Πέμπτη 22 Ιουνίου
WE: 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη
Ώρα έναρξης προβολών στις 21:00
Είσοδος: 2 ευρώ


με την υποστήριξη του Amagi & Beater.gr