1. Urbanities

Οι Θεσσαλονικείς | Κωνσταντίνος Τίκης, διευθυντής Kapani project & Musicshowcase of Greece, Founder της εταιρείας ARKTIK

Exostis Team


Περιέγραψε τη Θεσσαλονίκη με μία φράση

Μοναδική, Δημιουργική, Ιστορική, Κοσμοπολίτισσα και συγχρόνως επαρχιώτισσα.


Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η ομορφότερη γειτονιά της Θεσσαλονίκης;

Το παραλιακό μέτωπο, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ότι βγαίνουμε από τα σπίτια μας και δεν αντικρίζουμε βουνά αλλά την θάλασσα, αυτό δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας.


Μια κρυφή βόλτα που δεν θα μπει στον τουριστικό οδηγό;

Τουμπίτσα ή αλλιώς ο λόφος της Τούμπας. Μοναδική θέα, σπουδαία ιστορία.


Ποια είναι τα στέκια σου και πού πέρασες τις πιο ωραίες σου στιγμές

Θα πάω αρκετά χρόνια πίσω, στα χρόνια τα εφηβικά και λίγο παραπέρα.

Το DON'T TELL MAMA ήταν το μπαρ που ένιωθα άνετα ήταν πραγματικό στέκι. Δεν θα ξεχάσω τον Βασίλη και τον Αλέξανδρο πίσω από την μπάρα πάντα χαμογελαστοί, θετικοί να μας σερβίρουν και πολλές φορές να κάνουν υπομονή. Εκεί ήταν ο χώρος που το διαφορετικό είχε βρει στέγη. Μοναδικές μουσικές, φοβερή αισθητική. Φυσικά σε κάθε έξοδο δεν έλειπε ο Ίσαλος!

ELVIS, ART HOUSE και SODA ήταν τα μπαρ που έβαζα δισκάκια τότε. Στέκι ήταν όλα τα δισκάδικα της εποχής NOISE, LOTOS. Στη σημερινή εποχή δεν πάω ποτέ σταθερά σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Νιώθω τυχερός που έχω κάτω από το σπίτι μου το ΕΛΞΑΤΕ.


Ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα στοιχεία που "χαλάνε" τη Θεσσαλονίκη

Αχχχ αυτή η πόλη! Με την Θεσσαλονίκη είμαι ερωτευμένος αλλά παράλληλα πολλές φορές τη μισώ. Είναι μια σχέση πάθους.

Κατά γενική ομολογία η Θεσσαλονίκη ίσως είναι η πιο βρώμικη πόλη της Ελλάδας είναι ίσως η πιο δυσλειτουργική πόλη από τα πιο δυσλειτουργικά αστικά συγκροτήματα. Τι να πρωτοπούμε ΜΜΜ, κυκλοφοριακό, έλλειψη πάρκων, έλλειψη πρασίνου ας μην μπούμε σε θέματα νοοτροπίας των πολιτών άλλη ερώτηση παρακαλώ.


Σου ζητούν να ξεναγήσεις ένα μάτσο τουρίστες και θέλουμε τα φώτα σου!


Πού τους πηγαίνεις για...


Σουβλάκι

στον Κώστα σε ένα στενό στην Περραιβού


Μπουγάτσα

στη Δωδώνη στη Βενιζέλου, υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος! Μια παράδοση θα έλεγα από το μαγαζί που είχαν στην Εγνατία με τα τεράστια ταψιά γεμάτα μπουγάτσα με κρέμα και τις μυρωδιές να σπάνε μύτες.


Γλυκό

Στον ΧΑΤΖΗ κρέμες συγκλονιστικές να βλέπουν το φλόγιστρο να καβουρντίζει την κρέμα ΕΛΕΝΙΔΗΣ τριγωνάκια είμαι σίγουρος θα πάρουν μερικά κιλά στις αποσκευές τους ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ πουράκια λιτανεία, cheesecake στο λατρεμένο SPOON δεν θα μπορούσα να μην τους πάω να γευτούν ΓΑΛΥΦΙΑΝΑΚΗ γαλακτομπούρεκο και για προφιτερόλ the winner is CHOUREAL τα παιδιά είναι μάγοι της σοκολάτας.


Aν ήσουν δήμαρχος για μία μέρα, τι θα άλλαζες πρώτα απ'όλα;

Μία μέρα μόνο ε; Μόνο σε μία μέρα δεν θα άλλαζε κάτι δραστικά. Επειδή είμαι συνηθισμένος σε καταστάσεις πίεσης πρώτα από όλα θα ρωτούσα τον πρώην δήμαρχο να με ενημερώσει για όλα τα έργα που γίνονται και αυτά που σχεδιάζονται, αλλά και για τα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα του Δήμου. Θα καλούσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να επιλύσω όσα περισσότερα επίκαιρα θέματα μπορώ μέσα σε 24 ώρες έστω κι αν δεν κοιμηθώ καθόλου. Θα έκανα τα πάντα για να δω χαρούμενα πρόσωπα στον δρόμο σε μια εποχή που οι άνθρωποι σήμερα περπατούν σκεφτικοί, σκυθρωποί γεμάτοι άγχος για το αύριο.


Ποιο τραγούδι σου θυμίζει τη Θεσσαλονίκη;

Πολλά …εξαρτάται την ώρα και το μέρος, η Θεσσαλονίκη είναι τόσο όμορφη πόλη που όταν είσαι έξω και κάνεις βόλτες σου έρχεται κάποιο τραγούδι.


Σίγουρα U2 – WHERE THE STREETS HAVE NO NAME πολλά χιλιόμετρα με τα walkman στα αυτιά, στο κέντρο στους δρόμους πάντα αυτό το τραγούδι με ακολουθούσε και το BLISTER IN THE SUN – VIOLENT FEMMES