1. Urbanities

Όλα τα μέρη στη Θεσσαλονίκη που πρέπει να επισκεφθείς το φθινόπωρο

Δέσποινα Πολυχρονίδου


Eίμαστε έτοιμοι για το φθινόπωρο; Με αυτές τις επιλογές ναι!


17 Δεκαεπτά


Τα όμορφα κορίτσια και αγόρια του κέντρου βρήκαν νέο στέκι για το smoothie και τον καφέ τους. Μικρό, χαριτωμένο, στην καρδιά της πόλης.Το πιο all time classic ραντεβού δινόταν πάντα στο ΝτορέΣτον ίσκιο του Λευκού Πύργου, σε μια κούκλα πλατεία, δίπλα στη θάλασσα, εκεί που παλιά βρισκόταν το ιστορικό στέκι της Θεσσαλονίκης το Ντορέ, βρίσκεται σήμερα το ένα από τα δυο καταστήματα του Ζύθου. Εντάξει, δεν γίνεται να μην περάσεις από εκεί. Είναι ένα από τα πιο κλασικά, διαχρονικά, θεσσαλονικιώτικα σημεία, που δεν το αλλάζουμε με τίποτα.Τα λέμε στον Κήπο


Στον Κήπο στην Άνω Πόλη η ατμόσφαιρα είναι ξεχωριστή. Όμορφες μυρωδιές, πιάτα έθνικ και μια αυλή που δεν θα σταματήσει ποτέ να μας θυμίζει άλλες εποχές.


Kήπος


Στην αυλή του WE όλα είναι καλύτερα


Αν είμασταν ακόμη φοιτητές θα πηγαίναμε συνέχεια. Αλλά από την άλλη, και τώρα που δεν είμαστε πια φοιτητές πάλι πηγαίνουμε. Κοινώς, σε αυτή την αυλή δεν μπορείς να αντισταθείς. Στα plus, η μουσική, το τόσο βολικό σημείο, και η πιο όμορφη καντίνα.Άνω Λαδάδικα


Οι οδοί Αγίου Μηνά, Εδέσσης, Ηρώδου Αττικού, Βεροίας, Ερνέστου Εμπράρ, Ολυμπίου Διαμαντή, η οδός Βηλαρά μέχρι την οδό Καθολικών, Πάικου και τα μικρότερα δρομάκια έγιναν τα διαμάντια του κέντρου.Pizza HoodΔεκάδες μαγαζάρες για να επισκεφθείς όσο ο καιρός είναι καλός αλλά και για τα πρωτοβρόχια.Ypsilon


Γεντί Κουλέ σημαίνει πάμε στο Αίθριο


Μέχρι το 1912 σε αυτό τον καφενέ έπιναν τον καφέ τους οι φρουροί των φυλακών μαζί με τους επισκέπτες. Σήμερα είναι ένα φροντισμένο, ξύλινο, καλλιτεχνικό στέκι, με ζεστή ατμόσφαιρα το χειμώνα ιδανικό για κρασί ή ζεστά ροφήματα, αλλά και το καλοκαίρι στην αυλή κάτω από τα δέντρα. Το Αίθριο είναι ένα μαγαζί σχεδόν 25 ετών!


Αίθριο


Castra Café Bar


Κλασική ρετρό επιλογή της πόλης με απίστευτη θέα στο κέντρο και τον Θερμαϊκό, το Castra Café έχει το δικό του ύφος και το δικό του κόσμο. Ιδανικό για να πιείτε ήρεμοι το καφέ σας και να διαβάσετε το βιβλίο σας ή να δείτε την πόλη τη νύχτα με όλα τα φώτα αναμμένα.


Κάστρα Cafe


Ρωμαϊκή Αγορά


Κοντά στο Μπιτ Παζάρ, με πανέμορφα καφέ γύρω στην περιοχή και παλιά ξενοδοχεία. Στο καφέ Container με τη μεγάλη τζαμαρία που βλέπει κατευθείαν στη Ρωμαϊκή Αγορά υπάρχει κάθε μήνα διαφορετική έκθεση ζωγραφική ενώ στο Στόρι θα αράξεις για να πεις τις ιστορίες των διακοπών σου.


Στόρι


Donkey Breakfast


Στο Donkey Breakfast, θα βρεις το τέλειο πρωινό, γευστικά πιάτα και γεύσεις που έχουν συνδυαστεί αρμονικά και αν κάτσεις στην αυλή, θα ξεχάσεις πως γύρισες στην πόλη. Είναι σαν διακοπές διαρκείας!


Donkey