1. Cinema

Πήγαμε στο Garden Bar και φάγαμε πεντανόστιμα vegan bao buns και...παγωτό με ποπ κορν!

δοκίμασε η Δ.Πολυχρονίδου


Υπάρχει ένας εξωτικός κήπος στο κέντρο της πόλης γεμάτος μοναδικές γεύσεις και πολύχρωμα κοκτέιλ, που το πρωί γεμίζει από κόσμο που θέλει να δοκιμάσει ένα από τα καλύτερα brunch της Θεσσαλονίκης. Αλλά όλα αλλάζουν από το απόγευμα και μετά.



Αυτό το βράδυ στο Garden Bar τα είχε όλα. Πολύ κόσμο, πολλές νέες γεύσεις, αλμυρές νοστιμιές, απροσδόκητες εκπλήξεις στα παγωτά, πολύχρωμα κοκτέιλ και ζεστό κλίμα.


Ζουμερό στήθος κοτόπουλο γεμιστό με ανθότυρο, λιαστή ντομάτα και

κάσιους. Συνοδεύεται με βελούδινο πουρέ πατάτας, σωτέ baby καρότα,

καραμελωμένο μπέικον και πλούσια gravy κοτόπουλο.


Υπάρχει κάτι καλύτερο για αυτό το καλοκαίρι; Θέλεις ένα πολύχρωμο κοκτέιλ, θέλεις μουσική, να καθίσεις σε έναν πεζόδρομο ανάμεσα σε νεοκλασικά κτίρια, να ξεχάσεις τη δουλειά σου, τις υποχρεώσεις σου και απλώς να χαρείς το φινάλε της μέρας.


Πράσινη σαλάτα με ζουμερές φρέσκες φράουλες, ανθότυρο,

καραμελωμένο αμύγδαλο και σπιτικό dressing φράουλας.


Στο Garden Bar μπορείς να πας για πρωινό και brunch και για μεσημεριανό, αλλά το απόγευμα η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Έχει κάτι μαγικό η Αγίου Μηνά που ταίριαξε τέλεια με το πανέμορφο εστιατόριο που θυμίζει πάντα καλοκαίρι.



Δοκιμάσαμε φανταστικά πιάτα από το νέο μενού - ο Funky Γύρος είναι ήδη διάσημος, ενώ το λαχταριστό γεμιστό κοτόπουλο με κάσιους δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.


Τρία αφράτα Bao Bun με μαριναρισμένα μανιτάρια πλευρώτους, τραγανά

λαχανικά, φρέσκο κόλιανδρο και γλυκόξινη σως hoi sin.


Όπως και τα αφράτα bao buns που είναι γεμιστά με ψητά λαχανικά, που θα θελήσουν να δοκιμάσουν όλοι, vegan και μη.


Παγωτό βανίλια και popcorn περιχυμένα με καυτή κρέμα salty caramel butterscotch.


Kαι έπειτα ήρθε το πιο τρελό και νόστιμο παγωτό που φάγαμε ποτέ. Για την ακρίβεια, ήρθαν δυο θεότρελα πειράματα που πέτυχαν 100%. Παγωτό με βανίλια Μαδαγασκάρης, καραμέλα και γλυκό μπέικον, και παγωτό βανίλια με butterscotch και ποπ κορν!



Μαριναρισμένη tagliata χοιρινής πανσέτας πάνω σε παραδοσιακή πίτα με

φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες. Σερβίρεται παραδοσιακά με σπιτική

σος τζατζίκι, ντομάτα, πίκλα κρεμμυδιού, κέτσαπ και μουστάρδα.


Κάπως έτσι φαντάζεται κανείς τα καλοκαιρινά βράδια στην Θεσσαλονίκη, όταν όλη η πόλη προσπαθεί να χαλαρώσει και να πετάξει από πάνω της την ένταση της ημέρας. Τα λέμε στον κήπο!