1. Mind the art
  2. Μουσική

Ποια δισκογραφική θα “τσιμπήσει” τους Mobvibe ; Labels σπεύσατε !

γράφει ο Μιχάλης Αποστόλου


Beatles; Ποιοι Beatles; Εν έτη 2018 επιστροφή στα 60's; Κι όμως… το στούντιο των Mobvibe έχει κολλημένες στον τοίχο αφίσες των Beatles και του Lenon, περισσότερες κι από αυτές που κολλούσαμε στην εφηβεία μας. Δεν ξέρω αν θέλουν να τους μοιάσουν, αν τους έχουν πρότυπο ή αν είναι απλά ένα στιλιστικό τερτίπι, σίγουρα όμως ξέρω πως τα 60΄s είναι στο αίμα τους!


Οι Mobvibe, είναι μια ιδέα του George Cassadrian και του Χριστόφορου Ροδίτη που δεν είναι και από τα πιο "ήσυχα" παιδιά της πόλης. Με πρότερη εμπειρία στα multimedia και το web design, η μουσική του ενασχόληση ξεκίνησε κάπως διαφορετικά πριν μερικά χρόνια. Electronic projects όπως αυτό του Skauss, ενός φανταστικού χαρακτήρα επενδεδυμένου με ταιριαστή ηλεκτρονική pop, έκαναν την αρχή για να φτάσουμε μέχρι το σήμερα. Η Nu-Sixties προσανατολισμένη τετράδα ναι μεν ζει στο σήμερα, το μπλέκει δε με τα 60's και μάλιστα πολύ έξυπνα και με ξεσηκωτικό αποτέλεσμα. Ο Χριστόφορος Ροδίτης στα φωνητικά, την ηλεκτρική κιθάρα και τα samples, ο George Cassadrian στα φωνητικά και την ακουστική κιθάρα, ο George Katsanos στο μπάσο και τα back vocals και ο Panos Kofou στη ντράμς και το drum machine, αποτελούν το μαγικό καρέ.Σάββατο βράδυ, έκτος όροφος κτιρίου του κέντρου της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιείται από διάφορα συγκροτήματα για τις πρόβες και τις ηχογραφήσεις τους. Σκοτεινό απόκοσμο και industrial το όλο σκηνικό, μέχρι να ανοίξει η πόρτα του χώρου των Mobvibe. Ο χώρος εδώ και καιρό δουλεύεται με μεράκι και αγάπη από τα παιδιά και το εσωτερικό του δεν έχει καμία σχέση με το υπόλοιπο "ντύσιμο" του κατά τα άλλα προς επαγγελματική χρήση κτιρίου. Το πολύ όμορφο και αναπάντεχο του πράγματος, ξεκινά κοιτώντας το ανηρτημένο στο φόντο του στούντιο λογότυπο Livingroom Concerts. Πίσω από αυτό βρίσκεται μια ολόκληρη φιλοσοφία που αφορά μια σειρά από full band συναυλίες στο σαλόνι του γραφείου της εταιρείας, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες από μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών που θα παρουσιάζουν unplugged τη μουσική τους, ενώ θα υπάρχει και live-streaming της όλης διαδικασίας.


Οι Mobvibe ουσιαστικά εγκαινίασαν τα Livingroom Concerts, παρουσιάζοντας με την ευκαιρία για πρώτη φορά και ζωντανά τη δουλειά τους στο κοινό. Ξεκινώντας το live με το "20th century girl", ένα κομμάτι που ευθέως θα το χαρακτήριζα hit κατάλληλο για διαφημιστική καμπάνια εταιρειών με target group τη νεανική κουλτούρα, μας έβαλαν κατευθείαν στο mood του σύγχρονου 60's ήχου τους. Ψηφιακά παραμορφωμένες κιθάρες, drum machines με τρελά bpm, φωνητικά που σε καλούν σε ξέφρενο χορό και μια γενικότερη ρετρό νοσταλγία με νεο-χίπικη ανεμελιά, ήταν τα συστατικά της εμφάνισης των Mobvibe. Πέρα από τα εξαιρετικά δικά τους κομμάτια που ήδη μπορεί κανείς να ακούσει στο Bandcamp του συγκροτήματος, οι Mobvibe έπαιξαν διασκευές σε Swinging Blue Jeans, Kinks και φυσικά Beatles. Αν συνυπολογίσουμε πως τα μουσικά πράγματα της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε χειμέρια νάρκη αλλά και την απουσία εναλλακτικού fm ραδιοφώνου που θα μπορούσε να επικοινωνήσει αυτές τις προσπάθειες, η δουλειά των Mobvibe αποτελεί αληθινή μουσική όαση. Η μπάντα έκλεισε το live με το φρενήρους ρυθμού "Chelsea", φερμένο από τη Britpop της 90's εποχής. Και το ερώτημα είναι ένα: Ποια δισκογραφική θα "τσιμπήσει" τους Mobvibe; Labels σπεύσατε!Go go go Mobvibe!


Bandcamp