1. Θέματα

Πώς θα καταλάβεις αν η σχέση σου, είναι σχέση ζωής

γράφει ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Προσπαθείς να ελέγξεις το μυαλό σου, να βάλεις σε μια τάξη τις σκέψεις σου για να καταλήξεις αν η σχέση σου είναι σχέση ζωής. Παίρνεις χαρτί και μολύβι και τσεκάρεις αρνητικά και θετικά όπως σου έμαθε το Hollywood, παθαίνεις διάτριση στομάχου από τους καφέδες με τους φίλους για να ακούσεις τη γνώμη τους, σχετικά με το ποιος σύντροφός σου είναι αυτός που πρέπει να είσαι μαζί του. Να ζήσεις και εσύ το grand finalle που τρέχεις να τον βρεις και αυτός σε παίρνει αγκαλιά.


Θα σε ξενερώσω - δεν το θέλω αλλα θα το κάνω. Ο έρωτας και η σχέση ζωής δεν συνεπάγεται φυσική παρουσία στο παρόν. Δεν ζούμε πάντα με τους μεγάλους μας έρωτες, ούτε με αυτούς που έπρεπε να είμαστε, και όχι επειδή όλοι οι μεγάλοι ερωτικοί συγγραφείς λένε για να μη φθαρεί ο έρωτας, αλλά γιατί απλά έτυχε. Γιατί ο έρωτας είναι κομμάτι της ζωής και η ζωή είναι γεμάτη λάθος επιλογές. Όπως διάλεξες το λάθος πανεπιστήμιο την ώρα του μηχανογραφικού έτσι διάλεξες να κρατήσεις εγωισμό όταν χωρίζατε και να μην τον διεκδικήσεις, όπως στρίβεις στην λάθος έξοδο στην εθνική οδό και κάνεις παραπάνω χιλιόμετρα ξοδευοντας βενζίνη, έτσι διάλεξες τη λάθος λέξη πάνω σε ένα καυγά, μόνο που η βενζίνη στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η καρδιά σου και τα συναισθήματά σου.


Πως θα καταλάβεις ποια είναι η σχέση ζωής σου λοιπόν; Το ξέρεις ήδη. Μη βιάζεσαι να με κατηγορήσεις ότι απλά φλυαρώ. Επιμένω το ξέρεις ήδη. Όταν ασυναίσθητα αλλάζεις πορεία για να περάσεις από το σπίτι που ζήσατε μαζί, τότε αυτός είναι η σχέση ζωής σου. Όταν δεν παίρνεις το συντομότερο δρόμο για τον προορισμό σου, απλά και μόνο για περάσεις από το σημείο που δώσατε το πρώτο σας φιλί, ναι το κάνεις γιατί δεν έπαψες να τον αγαπάς, και σου βάζω στοίχημα δεν θα πάψεις ποτέ.


Όταν είσαι κλεισμένη σε ένα άδειο δωμάτιο και σκέφτεσαι στιγμές σας και δεν νιώθεις μόνη, ενώ ένα γεμάτο μπαρ και οι φιλόδοξοι νέοι έρωτες σε κάνουν να πλήττεις, ναι ξέρεις ποιος είναι ο έρωτας της ζωής σου.

Όταν μια αναπάντητη από αυτόν που δεν είστε μαζ,ί σου δίνει μεγαλύτερη χαρά από τα τηλεφωνήματα αυτού που είστε τώρα μαζί, ξέρεις ποιον δεν θα ξεχάσεις ποτέ.


Όταν θελήσεις ένα φιλί στη πλάτη τότε ξέρεις ποιον θες για πάντα μαζί σου. Τα χείλη σου μηχανικά θα φιλήσουν πολλούς, το υπόλοιπο κορμί σου όμως δύσκολα θα νιώσει ευχαρίστηση από ένα απλό φιλί ή ένα χάδι.


Εσύ που διάβασες το κείμενο και απλά έψαξες να βρεις παλιές φωτογραφίες του. κάνεις λάθος, δεν είναι αυτός, η εικόνα αυτού που θα θες για πάντα δεν θέλει υπενθύμιση, δεν θέλει ποστάρισμα στα social. Είναι εκεί στα μάτια σου όταν τα κλείνεις, με τη κάθε λεπτομέρεια να είναι χαραγμένη για πάντα. Ναι θα θυμάσαι το περίεργο ντύσιμο του, την πρώτη φορά που τον είδες και ας μην το έχεις δει για χρόνια. Για μένα το πιο τρομακτικό και ταυτόχρονα το πιο μεταφυσικό είναι ότι δεν θα ξεχάεις ποτέ την φωνή του. Ναι αυτή που σου την έσπαγε και κορόιδευες πριν το τέλος.


Σταμάτα το ψάξιμο, ήδη ξέρεις.