1. Mind the art
  2. Θέατρο

Ένα βήμα τη φορά με τη Μαρία Στεφάνου να δείχνει το δρόμο

Τι περπατάμε, τι αφήνουμε και τι κουβαλάμε μέχρι να μας αγκαλιάσουμε.


Ένα Βήμα Τη Φορά The Musical, το μουσικό υπερθέαμα της χρονιάς, μετά το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στο Θέατρο Κήπου, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και σας καλωσορίζει στον τρίτο κύκλο παραστάσεών του, για 5 μοναδικές βραδινές παραστάσεις κοινού και πρωινές για σχολεία. Τι περπατάμε, τι αφήνουμε και τι κουβαλάμε μέχρι να μας αγκαλιάσουμε.


Μιλάμε με τη Μαρία Στεφάνου λίγο πριν την πρεμιέρα!


Τρίτη σειρά παραστάσεων! Τι έχει αλλάξει από την πρώτη φορά;


Έχουν αλλάξει όλα. Το έργο είναι ζωντανό όπως και εμείς και αλλάζει όσο εμείς. Έχει ομορφύνει, έχει γίνει πιο απλό και ουσιαστικό. Το θέλω μου αυτή τη φορά ήταν ο κόσμος που το βλέπει να αισθάνεται και όχι να εντυπωσιάζεται. Να παίρνει ότι χρειάζεται για τη ζωή του και το δρόμο του.


Έχεις ενα τεράστιο αριθμό συμμετεχόντων! Πώς καταφέρνεις να συντονίσεις τόσους ανθρώπους... αλήθεια πόσοι είναι;


Στο Μέγαρο Μουσικής η αφίσα έγραφε ότι είμασταν 60 αλλά είμασταν 80-82 νομίζω, στο Θέατρο Κήπου γράφαμε 80 και είμασταν 120. Άνοιξα την αγκαλιά μου και ήρθαν όσοι ήθελαν να γίνουν κομμάτι μας, να αισθανθούν και εγώ πήρα δώρο την υπέροχη παρουσία τους και την έκφραση τους. Ήταν ΔΥΣΚΟΛΑ. Έτσι όμως χρειαζόταν για να μάθω και να ετοιμαστώ για το δικό μου έργο. Την επόμενη λιγότεροι. Τώρα οι πρόβες και η οργάνωση είχαν ροή και ηρεμία. Είμαι ευγνώμων και βλέπω τα λάθη μου αλλά και τα όμορφα που έκανα. Τώρα το team είναι 30 άτομα και είμαστε όσοι και όπως χρειάζεται.


Αποτέλεσμα εικόνας για ena vima ti fora


Πες μας ποια είναι η πιο αγαπημένη σου στιγμή από τις πρόβες ως το τελικό χειροκρότημα!


Θα πω 3 στιγμές γιατι συμβολίζουν όλη την διαδρομή. Η αρχή ήταν ΤΟ ΘΕΛΩ μου να δημιουργήσω. Το αποφάσισα και το έγραψα. Μόλις το ολοκλήρωσα το κοίταξα και είπα ότι είναι το πρώτο πράγμα που θα αφήσω πίσω μου στη γη που είναι εγώ και είμαι περήφανη. ΤΟ ΚΑΝΩ είναι η διαδικασία και θυμάμαι το πρώτο μου κάνω όταν πήρα τηλέφωνο το Μέγαρο Μουσικής και τους πρώτους συνεργάτες μου για να τους πω την απόφαση μου. Όταν πρωτοάκουσε το καστ τα τραγούδια μου και είδα τα πρόσωπα τους και άκουσα τις φωνές τους μαζί με τις νότες και τους στίχους μου... Στην αίθουσα υπήρχε κάτι ιερό. Δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς. Κάτι γνώριμο που μας ένωνε όλους. Και τέλος, η στιγμή που ξενυχτισμένη από το σταμπιλάρισμα των φώτων, άυπνη 2 μήνες, εξαντλημένη, μετά την πρώτη πρωινή παράσταση μας, στη σιωπή του δωματίου του αδερφού μου είπα.. ΕΦΤΑΣΑ... Τώρα έχει μόνο μπροστά. Πάρε ανάσα και συνέχισε. Πρεμιέρα κοινού σε 5 ώρες! Η Παναγία ήταν δίπλα μου και με προστάτευε, για να μην τα διαλύσω και να μην με παρατήσω τελευταία στιγμή.


Αποτέλεσμα εικόνας για ena vima ti fora


Έχεις νιώσει πως η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης παράστασης και το οργανωτικό κομμάτι συγκρούεται με την καλλιτεχνική σου φύση


Αρνιόμουν ότι είμαι και επιχειρηματίας και οργανωτής και πάνω από όλα συντονιστής, οδηγός και εμψυχωτής. Η δημιουργία έχει πολλές εκφάνσεις. Βλέπω ότι μόνο αν περάσω από ολες τις φάσεις της οργάνωσης και υλοποίησης μια δημιουργίας και μάθω πως είναι το κάθε πόστο θα μάθω να εκτιμάω τους συναδέλφους μου και να αναγνωρίζω ποιος χρειάζεται και για πού. Ετσι μαθαίνω και την αξία/κοστολόγηση της κάθε εργασίας. Μόλις είμαι έτοιμη ,σιγά σιγά αφήνω τις θέσεις που πήρα, ζητάω τους κατάλληλους για μένα, και γεμίζω τις θέσεις με όμορφους νέους συνεργάτες.


Ένα Βήμα Τη Φορά The Musical της Maria Stefanou στο Θέατρο Άνετον.
18 |19 | 26 Νοεμβρίου & 3 | 9 Δεκεμβρίου Ώρα Έναρξης 20.30
Πληροφορίες και Κρατήσεις: 6975672712.

https://www.facebook.com/events/140190323303465/