1. Mind the art
  2. Θέατρο

«ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ»: Ένα standup comedy show… σκέτη εκτόνωση!

στο «Μαιευτήριο Comedy Club»

Είναι ο Βύρωνας και ο Μιχάλης, ο Μιχάλης και ο Βύρωνας. Είναι τα κείμενα τους και η αύρα τους που κάνει το standup τους, με τίτλο «ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ»... ξεχωριστό. Είναι και το κοινό που διψά για γέλιο άφθονο, πηγαίο, χωρίς να νιώσει ενοχές. Για τρεις ακόμη Παρασκευές θα τους απολαύσουμε στο «Μαιευτήριο Comedy Club», να μην κρύβονται πίσω από το μικρόφωνο και σίγουρα να αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια μας.Ποια είναι τελικά η φιλοσοφία του standup comedy; Δε θα το λέγαμε και φιλοσοφία, αλλά η βασική δομή είναι ένας άνθρωπος στη σκηνή με ένα μικρόφωνο και ένα φως, να ερμηνεύει έναν κωμικό μονόλογο με σκοπό το κοινό να γελάσει δυνατά και να διασκεδάσει.


Από τι είστε μπουχτισμένοι, ώστε να φτιάξετε την συγκεκριμένη παράσταση; Η συγκεκριμένη παράσταση δεν προέκυψε από κάποιο συγκεκριμένο κορεσμό ή μπούχτισμα. Η παράσταση αποτελείται από τα καινούρια μας κείμενα για πολλά και διάφορα θέματα. Από τις παιδικές ζωγραφιές μέχρι τη διαδικασία του ελληνικού πένθους και από την ακατάπαυστη φλυαρία του Βύρωνα μέχρι το φόβο του Μιχάλη ότι η διαφωνία μπορεί να εξαλειφθεί από τον πλανήτη. Έχουμε την τύχη να γνωριζόμαστε καλά και να συνεργαζόμαστε ακόμα καλύτερα συνεπώς αλωνίζουμε θέατρα, μπαρ και καφενεία και παρουσιάζουμε τα αστεία μας.


Γιατί "ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ" κι όχι κάτι άλλο; Το «Στα ευθεία» δεν δούλευε το ίδιο καλά. Ο τίτλος αναφέρεται σε ένα αστείο που μας συνέβει και το αποκαλύπτει ο Μιχάλης σε ένα κείμενό του.


Περιγράψτε μας την εικόνα του standup comedian (τη δική σας) όταν προσπαθεί να γράψει το κείμενό του; Ο standup comedian κάθεται στον υπολογιστή του, τσεκάρει παλιές σημειώσεις, γράφει δύο τρία αστεία, τα διαβάζει δυνατά, τα ξανασκέφτεται, μετά σηκώνεται πάει τουαλέτα, τσιμπάει κάτι από την κουζίνα, πίνει λίγο καφέ, ξανακάθεται, δε θυμάται τι έγραφε και γιατί, ξανακοιτάει τις σημειώσεις, γράφει μισό αστείο, τσεκάρει πώς πήγαν οι παραστάσεις των συναδέλφων κωμικών, χτυπάει το τηλέφωνό του, είναι η μάνα του, δεν το σηκώνει, το αφήνει να χτυπάει, ξαναγράφει και ξαναλέει τα ίδια δύο αστεία, και μετά αισθάνεται άσχημα και παίρνει τηλέφωνο τη μάνα του.


Οι γονείς σας/ συγγενείς σας/φίλοι σας πως αντιδρούν όταν σας βλέπουν επί σκηνής; Τις πρώτες φορές σίγουρα ένιωθαν και κουβαλούσαν ένα φορτίο άγχους, τώρα αντιδρούν όπως ο καθένας σε ένα κοινό. Αυτό που επίσης έχει αλλάξει με το χρόνο είναι ότι μαζί με μας εκπαιδεύονται και οι φίλοι μας και καλλιεργούν το κωμικό τους αισθητήριο, οπότε έχουν γίνοι πιο απαιτητικοί ως προς την ποιότητα των κειμένων που τους αρέσει αλλά και πολύ πιο ουσιαστικοί στις παρατηρήσεις επί των κειμένων αυτών.


Πως αποφασίσατε / πως καταλάβατε ότι αυτή η δουλειά είναι για σας; Αρκεί η πρώτη φορά στη σκηνή για να καταλάβεις αν σ'αρέσει να κάνεις standup. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα πειθαρχίας, συνέπειας, ταλέντου και δουλειάς.


Περιγράψτε μας μια παράσταση που δεν ξεχάσατε ποτέ και τον λόγο; Παράσταση σε sexshop για 6 άτομα όπου και μας παρακαλέσανε να μη βρίζουμε. Παράσταση σε δισκάδικο για 5 άτομα και είχαμε προβλήματα με τον ήχο. Παράσταση στην Ανάφη πάνω σε πεζούλι μεγέθους Α4 σχεδόν στο ένα πόδι.


Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας; Συνεχίζουμε να δουλεύουμε καινούριο υλικό μέσα από τς παραστάσεις «Στα Πλάγια» και κάποια στιγμή θα ηχογραφήσει ο καθένας μόνος του έναν καινούριο μονόλογο για κυκλοφορία σε cd και video.Info:

«Στα Πλάγια»
Ένα
Stand Up Comedy Show
με τους Βύρωνα Θεοδωρόπουλο & Μιχάλη Μαθιουδάκη

Παράταση για τρεις ακόμη Παρασκευές
17/3, 31/3 & 7/4 στις 21.00
στο Μαιευτήριο
Comedy Club, Βαλαωρίτου 19