1. Cinema
  2. Εξώστης Θ

Το Make/Believe στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ένα fashion documentary από τον Κωνσταντίνο Μενελάου


Ο ελληνοκύπριος Matthew Zorpas, όχι μόνο έχει σπάσει τους κανόνες αλλά επίσης έχει ανεβάσει τον πήχη για όλους τους influencers από το 2012. Γνωστός ως ο πιο καλοντυμένος άνδρας στη Βρετανία σύμφωνα με το Esquire Magazine και ένας από τους πιο καλοντυμένους άνδρες του κόσμου σύμφωνα με το GQ, ο Matthew παραμένει απόλυτα πιστός στην ψηφιακή του περσόνα και συνεχίζει να εξερευνά το όραμά του και περιστασιακά επαναπροσδιορίζει το concept του influencer.


Με ιδιαίτερη χαρά κ τιμή σας ανακοινώνουμε ότι η ταινία Make/Believe θα προβληθεί στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το οποίο θα πραγματοποιηθεί 1 εώς 10 Μαρτίου 2019.


Δείτε το τρέιλερ:Το Make/believe είναι ένα προσωπικό πορτρέτο του αφοσιωμένου fashion influencer Matthew Zorpas - ενός από τους πιο μοντέρνους εκπροσώπους της παγκόσμιας μόδας.


Αποτυχημένος και άσχετος για κάποιους και επαναστάτης και έμπνευση του digital marketing για άλλους, ο Zorpas αποτελεί μία μαγνητική φιγούρα. Η έλξη προβάλλεται μέσα από εν τω βάθει ερωτήσεις για την αγάπη, την επιτυχία, την "φιλτραρισμένη" αλήθεια και την ψηφιακή ταυτότητα. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, ο Κωνσταντίνος Μενελάου μας εξηγεί τις "εντός και εκτός σύνδεσης" πτυχές της προσωπικότητας του Matthew και πώς καταφέρνει να διαχειρίζεται την πολυπλοκότητα της περσόνας του, η οποία είναι συνεχώς στο προσκήνιο. Στην ταινία, βλέπουμε τον άνθρωπο πίσω από το Instagram να διερευνά την αλήθεια πίσω από το ψέμα των social media και των influencers.


Από το Λονδίνο στο Μιλάνο, από τη Φλωρεντία στο Παρίσι και τη Γενεύη, ο Matthew ταξιδεύει σε πέντε πρωτεύουσες της μόδας σε 22 ημέρες για να παρακολουθήσει τα shows, να συναντήσει άλλους influencers και να διαδώσει την φωνή του στις ψηφιακών πλατφόρμες. Ο Μενελάου αποδομεί την εντυπωσιακή πρόσοψη, το ψέμα, την αλήθεια και αποκαλύπτει τους μυστικούς πόθους πίσω από την ψηφιακή περσόνα του Μάθιου.Εμφανίζονται στην ταινία: Marieta Santos , Henri-Nicolas, Nazia Thakur Williamson, Yulia Pashevkina, Sabina Emrit, Junior Parado , Adam Tannous, Matteo Baldi, Elias El-indari, Veneziano Broccia Massimo, Giorgia Cantarini, Salvo Nicosia, Stefan Avanzato, Amanda Bragg-Mollison, Khalid S AlQasimi, Enrico Carlo de Finis, Luis Ribeiro, Nuno Felicio, Marcel Floruss, Federico Poletti, Mahmoud, Dimitrios Tsivrikos, Diane Pernet, Antoine Decrop, Roberto de Rosa, Kadu Dantas, Nico Mauron, Filippo Cirulli and Filippo Fiora.


Δύο λόγια από τον σκηνοθέτη


Ο Matthew είναι ένας από τους λίγους επαγγελματίες της μόδας που ξέρω, ο οποίος διατηρεί την ποιότητα και την αξιοπρέπειά του τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή. Είμαστε φίλοι για πολλά χρόνια, οπότε ξέρω και τον άνθρωπο αλλά και τον influencer. Είναι εντυπωσιακό το πόσα λίγα ήταν πρόθυμος να μοιραστεί στην αρχή και πόσο ανοίχτηκε όταν το ταξίδι μας έφτανε στο τέλος του. Αυτό που μου κάνει εντύπωση περισσότερο είναι ότι διατηρεί την αθωότητα του και και την επιθυμία του για ανθρώπινη επαφή και αλληλεπίδραση, είτε αυτή είναι από την ψηφιακό είτε από τον αληθινό κόσμο.


Δύο λόγια από τον πρωταγωνιστή

Μετά από 6 χρόνια μιας επιτυχημένης και ταυτόχρονα δύσκολης πορείας, συνειδητοποίησα ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσω τις ανασφάλειές μου. Ψάχνοντας έναν βαθύτερο τρόπο να έρθω σε επαφή με το κοινό μου, κάλεσα τον Κωνσταντίνο να ανοίξει την κάμερα, στην πιο γεμάτη με μόδα εποχή του χρόνου, και τον άφησα να εξερευνήσει τη σχέση μου με το συνεργείο μου, τους θαυμαστές μου, τους συναδέλφους μου καθώς και να αντιμετωπίσει ερωτήσεις που δεν είχα ρωτήσει ποτέ στον εαυτό μου στο παρελθόν.


Ήθελα να μοιραστώ τους φόβους μου, τον αληθινό εαυτό μου, αλλά να δώσω και μια "κλεφτή" ματιά για τη δουλειά μου στον κόσμο της μόδας. Αυτή η ταινία, η οποία χρειάστηκε 6 μήνες για να ολοκληρωθεί, είναι μια μαρτυρία του τι βλέπετε online καθώς και μία πράξη αλήθειας.


Κωνσταντίνος Μενελάου


Ο Κωνσταντίνος σκηνοθετεί ταινίες τα τελευταία 10 χρόνια. Συνεχώς ενθουσιασμένος από τις ανθρώπινες συμπεριφορές, το στυλ της δουλειάς του ισορροπεί ανάμεσα σε πειραματικές φόρμες, μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ. Μοιράζεται τη δουλειά του μέσω ψηφιακών οδών, γκαλερί και φεστιβάλ κινηματογράφου και πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους "He Loves Me". Το "Make/Believe" είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.