1. Cinema
  2. Εξώστης Θ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Αρχίζει

Εξώστης Θ

Γιορτές και Εκδηλώσεις


Που θα Πάμε, Τι θα Δούμε, Τι θα Ακούσουμε

Τα πάρτι έναρξης και λήξης μπορεί να είναι για τους λίγους και εκλεκτούς του φεστιβάλ, δεν μένουμε όμως παραπονεμένοι αφού την Τρίτη πρωί θα πάμε έκθεση φωτογραφίας, θα περάσουμε την ημέρα βλέποντας κινηματογράφο και θα καταλήξουμε σε μακριές φιλοσοφικές συζητήσεις πάνω από τα κοκτέιλ του “Pasta Flora Darling!” στο “Meet and Mingle” πάρτι που οργανώνει το φεστιβάλ. Την Πέμπτη οι λάτρεις του Ελληνικού κινηματογράφου, θα τον γιορτάσουν υπό τους ήχους του Λεωνίδα Αντωνόπουλου, ενώ οι θαυμαστές της Επιστημονικής Φαντασίας θα σπεύσουν στο Μέγαρο για να ακούσουν τα αγαπημένα τους θέματα από τις γνωστότερες ταινίες του Hollywood. Την Παρασκευή μετά το φεστιβάλ θα βρεθούμε όλοι μαζί στο πάρτι της “Αγοράς” για να ακούσουμε Felizol & The Boy και το Σάββατο επιτέλους θα ξεκουραστούμε (και με λίγη τύχη, ο Εξώστης θα μας πει τι χάσαμε από το πάρτι λήξης). 


Οι Εκδηλώσεις πιο Αναλυτικά

Πάρτι Έναρξης


DJ Set- C'est Chic

Στέφανος Κόγιας και Γιάννης Μητσοκάπας

Παρασκευή 31/10 Αποθήκη Γ (λιμάνι) στις 23:00

Μόνο με προσκλήσεις και για τα μέλη του Φεστιβάλ με την επίδειξη της Cine ΚαρταFMeet and Mingle Party

Τρίτη 4/11 Pastaflora Darling! (Ζεύξιδος 6) 22:00

Είσοδος ΕλεύθερηΠάρτι Προσωπικού και Εθελοντών

DJ Set- Αλέξανδρος Αβδαρμάνης

Τετάρτη 5/11, Αποθήκη Γ στις 22:00

Είσοδος Ελεύθερη με σειρά προτεραιότηταςΠάρτι Ελληνικού Τμήματος “100 Χρόνια Ελληνικός Κινηματογράφος”

DJ Set- Λεωνίδας Αντωνόπουλος

Πέμπτη 6/11 Αποθήκη Γ στις 22:00

Είσοδος Ελεύθερη με σειρά προτεραιότηταςΠάρτι της “Αγοράς”

DJ Set- Felizol & The Boy

Παρασκευή 7/11 Αποθήκη Γ, 22:00

Είσοδος Ελεύθερη με σειρά προτεραιότηταςΠάρτι Λήξης

Υπό την χορηγία της Fischer

Συναυλία: ΕΚΜΕΚ

Σάββατο 8/11 Αποθήκη Γ 23:00

Μόνο με προσκλήσεις και για τα μέλη του Φεστιβάλ με την επίδειξη της Cine ΚάρταFΈκθεση Φωτογραφίας

Κίνησις και Τάξις (20/10-10/11/2014)

Με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Διοργάνωση: Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης- Γραφείο Ελλάδος, υπό τη  αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, 1ος όροφος, Βασ. Γεωργίου 1


Ο τίτλος είναι δανεισμένος από την ορολογία της βιολογίας, σύμφωνα με την οποία “kinesis” είναι η μετακίνηση ενός οργανισμού, η ποία προκαλείται από εξωτερικό ερέθισμα και δεν έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. “Taxis” είναι η κίνηση που ομοίως προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά ο οργανισμός έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα παρακολουθήσουν εικόνες, σαν μία διαδρομή στο χρόνο και στον χώρο, των αποστολών του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης, όπου και οπότε η ανάγκη και η συνθήκες έχουν προκαλέσει τον μαζικό εκτοπισμό πληθυσμών. Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τις βασικές αρχές και αξίες του ΔΟΜ για διαχείριση της μετανάστευσης με ανθρωπιστικούς όρους και με τρόπο που να επωφελούνται όλοι.


Μουσικές Επαφές Τρίτου Τύπου

Αίθουσα “Φίλοι της Μουσικής”- Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 6/11, 21:00


Μουσικές επενδύσεις ταινιών επιστημονικής φαντασίας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μία διοργάνωση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Διεύθυνση ορχήστρας: Στέφανος Τσιαλής

Η συναυλία περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη μουσική των ταινιών Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου, StarWars (Επίθεση των Κλώνων, Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται, Η Επιστροφή των Τζεντάι) και το «TheFlyingTheme» από την ταινία Ε.Τ. του Τζον Γουίλιαμς, τη σουίτα StarTrek: IntoDarkness του Μάικλ Τζιακίνο, μουσικά αποσπάσματα από την ταινία Aliens: Η Επιστροφή του Τζέιμς Χόρνερ, μουσικά αποσπάσματα από τις ταινίες Alien, CapricornOne και τη σουίτα StarTrek: TheMotionPicture του Τζέρι Γκόλντσμιθ, καθώς και τη σουίτα TheMatrix του Τζον Ντέιβις.


Εισιτήρια:

Τιμές: 20, 12, 8 ευρώ

Προπώληση: Στο εκδοτήριο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (πλατεία Αριστοτέλους, τηλ: 2310 895938-9) και στην ιστοσελίδα www.tch.gr